Hronika

Više vozača vozilo pod dejstvom alkohola. Jedan udario u autobus, drugi ukradenim automobilom izazvao nezgodu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u redovnoj kontroli saobraćaja tokom vikenda, zadržali su sedam vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola, od kojih dvojicu koji su izazvali saobraćajne nezgode.

Policija u Merošini zadržala je dvadesetčetvorogodišnjeg vozača „juga“ koji se sumnjiči da je izazvao saobraćajnu nezgodu upravljajući vozilom kome je istekla registracija, bez vozačke dozvole, sa 1,53 promila alkohola u organizmu.

“On se sumnjiči da je u nedelju, u okolini Merošine, udario u autobus koji je bio parkiran. Nakon zadržavanja, Prekršajni sud u Nišu izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 240.000 dinara”, navodi se u saopštenju policije.

Dvadesettrogodišnji vozač se sumnjiči da je 04. septembra, u okolini Doljevca, ukrao neregistrovano vozilo „opel“ sa parking prostora jednog tehničkog pregleda, a potom se udaljio sa lica mesta.

“Upravljajući ukradenim vozilom, bez vozačke dozvole, sa 1,84 alkohola u organizmu, dvadesettrogodišnji mladić se sumnjiči da je izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je udario u parkirano vozilo i oštetio ga. Nakon zadržavanja, Prekršajni sud u Nišu izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 185.000 dinara, a policija će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu podneti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa”, ističu u PU Niš.

Policija je zaustavila i isključila iz saobraćaja muškarce starosti 68, 46, 38, 34 i 29 godina sa 1.54, 1.29, 1.36, 1.47 i 1.68 promila alkohola u organizmu.

Petorici vozača je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Policija je, u dane vikenda, otkrila i sankcionisala još 34 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave.

“Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju”, kažu u Policijskoj upravi Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com