Društvo

Više stotina biciklista defilovalo gradskim ulicama (FOTO)

Kao deo manifestacije Evropska nedelja mobilnosti, na niškim ulicama održan je 4. defile biciklista. U narednom periodu trebalo bi da se izgrade i biciklističke staze duž nišavskog keja, najavio gradski većnik Igor Vojinović.

Sa Trga kralja Milana krenulo je više stotina biciklista, išli su Voždovom, Vojvode Mišića, preko Knjaževačke i Vizantijskog bulevara, Bulevarom Zorana Djindjića, do parka Čair.

Foto: Niske Vesti

“Krećemo se umerenom brzinom, uz poštovanje tempa najsporijeg, ovo je rekreativna vožnja, kojom skrećemo pažnju svih učesnika u saobraćaju na nas bicikliste i pozivamo sve na zdrav način života”, kaže Svetozar Dimitrijević iz „Karavan tima“, koji je organizator defilea.

Na defileu je bilo mnogo mladih i dece, što govori da se ljubav prema dvotočkašima stiče od malih nogu.

“Imam sedam godina, i ovo mi je već drugi put da učestvujem na defileu. Vozim bicikl od pete godine, i moja starija sestra vozi bicikl, i svi u porodici, prošle godine sam sa dekom vozila defile”, kaže sedmogodišnja Vera Milić.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Niš. Defileu se pridužio i graski većnik Igor Vojinović.

“Grad Niš puno čini kako bi se promovisao zdrav način života, i ovo je jedan od načina. Biciklistička staza do Niške Banje biće izgrađena u potpunosti najkasnije do polovine naredne godine. U planu nam je da kej na Nišavi bude ceo uređen, i da na njemu bude izgrađena trim staza i biciklističke staze”, najavljuje gradski većnik Igor Vojinović.

Svakako jedan od najatraktivnijih parova tokom defilea, bili su 72-godišni deka sa svojim unukom, i kako kažu, oni svuda idu biciklom – svaka čast, dobar primer za sve nas koji možda još uvek razmišljamo da umesto autom ili gradskim prevozom od sutra po gradu krenemo biciklom.

Foto: Niske Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com