Društvo

Više od 4000 prijava za prekvalifikacije u IT sektoru

Na aktuelni konkurs za prekvalifikacije u IT sktoru, prijavilo se više od 4000 građana za nedelju dana. Prijavljivanje traje do 5. novembra na sajtu IT obuke. Pravo učešća imaju svi punoletni građani sa minimum srednjom stručnom spremom.

Program prekvalifikacija pokrenut je sa ciljem obezbeđivanja kadrova za industriju programiranja koja u Srbiji raste oko 20% godišnje i može da zaposli više programera nego što ih ima na tržištu.

Prekvalifikacije u IT sektoru su nastavak uspešnog pilot projekta, pokrenutog na predlog Ministarskog saveta za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, u okviru kog je do sada 100 građana obučeno za rad na poziciji junior programer. Deo polaznika je već pronašao zaposlenje, dok 70% njih pohađa stručne prakse u velikim IT kompanijama. Planirano jeda do kraja godine 900 polaznika širom Srbije bude obučeno za rad na poziciji programera.Do kraja godine u Beogradu će biti obezbeđena obuka za 550, u Novom Sadu za 200, Nišu 100, i u ostalim gradovima za 300 polaznika.

Kancelarija za IT i eUpravu još jednom poziva građane da iskoriste priliku i prijave se na konkurs. Takođe pozivaju i pravna lica da učestvuju u konkursu, kao i da za sve dodatne informacije, uslove i potrebnu dokumentaciju posete sajt UNDP-a.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com