Društvo

Više od 100 građana se informisalo o javnom pozivu za zamenu stolarije, termoizolaciju i ugradnju solarnih kolektora

Info dan je jedna od manifestacija kojom Grad Niš obeležava „Evropsku nedelju lokalne demokratije

Za Nišlije koje žele da uz subvencije na kućama i stanovima zamene stolariju, urade izolaciju i ugrade solarne panele, Grad Niš i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj organizovali su Info dan u Gradskoj kući. Konkrus je otvoren do 21. oktobra.

Info dan je jedna od manifestacija kojom Grad Niš obeležava „Evropsku nedelju lokalne demokratije“.

Poziv je raspisan za sufinansiranje mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Konkursna dokumentacija i detalji javnog poziva dostupni su na sajtu Grada Niša i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, kao i na šalterima Gradskog uslužnog centra u Ulici Nikole Pašića 24, a za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti putem mejla kler@gu.ni.rs ili na telefon 018/504-658

Ivan Pavlović iz Kancelarije za lokalni ekonosmki razvoj ističu da je interesovanje građana veliko i da se u prvih 100 sat vremena prijavilo oko 100 građana, koju su došli da se informišu i postave pitanja u vezi mera energetske sanacije. Pitanja građana su različita od pravno- imovinskih, ekonomskih, admistrativnih do tehničkih koji se tiču termoizolacije, solarnih panela i samih prozora i u zavisnosti da li su za stambenu zajednicu ili privatno domaćinstvo.

“Građani moraju sami da prikupe potrebnu dokumentaciju, jer eu uprava još uvek nije razvijena za sve procedure i administrativne postupke u Gradu, kazao je Ivan Pavlović, ispred KLER-a”.

Konkurs je otvoren do 21. oktobra.

Na šalteru broj 4 u Gradskoj upravi, u ulici Nikole Pašića  takođe se može  preuzeti potrebna dokumentacija, a na šalteru 14 mogu da podnesu dokumentacuju za uverenje / potvrdu da ne duguju porez na imovinu.

“Grejem se na drva, kuća mi je sagrađena od cigle, ali nije izolovana ,a prozori su drveni. Ova ušteda od 50% bi mi mnogo značila jer drva za jednu zimsku sezonu je potrebno oko 10-15 metara , a kada bi uveo grejanje na pelet bilo bi mnogo bolje, lakše i čistije za održavanje”, kazao je Nišlija Miroslav Stanojević.

Za ovaj projekat Ministartvo energetike je obezbedilo 9, Grad Niš 10 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com