Društvo

(VIDEO) Kancelarija Srđana Aleksića obeležila 28 godina rada – Naredne godine više procesa u oblasti ekologije

Kancelarija advokata Srđana Aleksića obeležila je 28 godina rada i to na samom izmaku godine. Iako veoma uspešni, saradnici i sam advokat Aleksić za narednu godinu najavljuju veliku borbu na polju odbrane prava iz oblasti ekologije i to na svetskom nivou.

Advokat Aleksić, osnovao je samostalnu advokatsku kancelariju davne 1995. godine. Nakon 28 godina rada u advokaturi danas kaže živi svoj san. Oduvek mu je bio cilj da zastupa građanstvo Srbije pred sudovima koji nisu u mogućnosti da svoja zagarantovana prava ostvare samostalno- danas njegova advokatska kancelarija broji na desetine hiljada tužbi iz raznih oblasti.

Kancelarija Aleksić ima  trajnu saradnju sa preko 20 advokata na teritoriji čitave zemlje i inostranstva, posebnu poslovnu saradnju advokatska kancelarija Aleskić ostvarila je sa advokatskom kancelarijom iz Rima, čiji je osnivač Angelo Fijore Tartlja. Ta saradnja traje i danas.

Advokatska kancelarija ostvaruje velike poslovne uspehe u domenu vanparničnog postupka u ustvarivanju naknada za eksproprisano zemljište i u tom domenu advokat Aleksić posebno je zadovljan kako u pogledu broja pokrenutih i okončanih vanparničnih postupka, tako i pogledu uspeha pred sudovim gde su njegovi saradnici uspeli da vrednost eksprpisanog zemljišta podignu višestruko u odnosu na ponuđene iznose pred opštinskim i gradskim upravama.

Ova poznata niška kancelarija u ovom trenutku broji preko hiljadu predstavki pred Evropsnim sudom za ljudska prava u Strazburu u cilju zaštite bivših zaposlenih u preduzećima sa većinskim držanim kapitalom, koje je sud oglasio prihvatljivim. Deset hiljada pokrenutih upravnih postupaka i upravnih sporova u cilju ostvarivanja prava boraca, posebno u delu ostvarivanja boračkog dodatka, priznanje statusa boraca i priznavnje duplog radnog staža za period učešća u ratu pa području Kosova i Metohije 1999. godine.

Pored profesionalnog angažovanja, advoktska kacelarija je ove godine pružila finansijsku podršku studentima Pravnog fakulteta u Nišu za organizaciju takmičenja studenata u Nišu, kao i finansijsku podršku studentima Pravnog fakulteta u Nišu na radi odlaska na takmičenje u Strazburu.

Kacelarija Aleksić je takođe podnela predstavku Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu u cilju priznavanja naknade štete učesnicima u ratu 1999. godine zbog učinjene diskriminacije učesnika rata 1999. godine. Ovu predstavku sud je uzeo u razmatranje i nadamo se da će odluka suda u Strazburu biti pozitivna.

Kada je u pitanju angažovanje advokatske kancelarije na međunarodnom nivou, ove godine kancelarija je organizovala  “Treći međunarodni simpozijum na temu posledica upotrebe osiromašenog uranijuma za vreme bombardovanja SRJ”. Na istom simpozijumu prijavilo se veliki broj učesnika iz zemlje i inostranstva koji su izlagali svoje radove. Svi detalji Trećeg Međunarnog simpozijuma kao i prestavljeni radovi sadržani su Zborniku radova koji je odštaman u stotine primeraka, monografija.

Veliki uspeh u zemlji i inostransvu postigao je i film ,,Uranijum 238”, film ,,Nato toksik“ kao i knjiga ,,Projektili pravde“ koja je već predstvaljena i na međunarodnom tržištu pod naslovom ,,Projektili kancera“. Film ,,Nato toksik“ u nemačkoj produkciji što se tiče međunaronog izlaganja prikazan je u Minhenu, a u proceduri je i njegovo predstvljanje u Njujorku, Vašingtonu, zatim u Italiji, Francuskoj, Rusiji, dok se štapanje i predstavljanje knjige ,,Projektili kancera“ priprema za australijsko, i američko tržište, kao i za tržište na Novom Zelandu.

Advokat Srđan Aleksić izlagao je naučni rad pred Ruskom akademijom nauka na temu: ,, Posledice upotreba municije sa osiromašenim uranijumom na životnu sredinu i zdravlje ljudi. “

“Naredne godine naša kancelarija fokusiraće se na pokretanje sudskih sporova u cilju zaštite životne sredine do čijeg je zagađenja je došlo usled upotrebe osiromašenog uranijuma za vreme bombardovanja SRJ”, rekao je Aleksić koji dodaje da uspesi na poslovnom planu jesu došli zbog toga što uživa veliko poverenje i pomoć supruge takođe advokatice Jelene Aleksić a veliki deo poslova poverio je i ćerki Olgi koja krupnim koracima nastavlja očev put.

Advkatska kancelarija Aleksić će se naredne godine potruditi da ostvari postavljene ciljeve i otvorena je za proširenje saranje sa drugim advokatskim kancelarijala širom zemlje.

Cilj advokatske kancelarije Aleksić za narednu godinu je svakako jačanje odnosa sa klijentima. U savremenom poslovnom okruženju, gde klijenti sve više očekuju personalizovan pristup, uspešne kancelarije moraju se usmeriti ka izgradnji dugoročnih odnosa sa klijentima. Ovo uključuje veću transparentnost u komunikaciji, redovno informisanje klijenata o statusu njihovih slučajeva i pružanje saveta koji će doprineti boljem razumevanju pravnih pitanja.

Advokatske kancelarije koje aktivno učestvuju u društvenim inicijativama, podržavaju pristup pravdi za sve slojeve društva, doprinose održivom razvoju i podržavaju lokalne zajednice, stvaraju pozitivnu sliku o svojoj reputaciji, upravo takva je i ova advokatska kancelarija.

Prenosimo vam delić atmosfere sa obeležavanja 28 godina uspešnog poslovanja Kancelarije Aleksić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com