Društvo

Veterinarska inspekcija uništila 241 kilogram neispravne hrane

U toku prošle kalendarske godine, po nalogu niške veterinarske inspekcije, uništeno je oko četrvt tone hrane za koju je ova služba utvrdila da nije ispravna za ishranu. Razlog su uglavnom istekli rokovi, a nepravilnosti su najčešće otkrivane kod mesa i proizvoda od mesa.

Za kontrolu hrane životinjskog porekla zadužena je veterinarska inspekcija koja tvrdi da nepravilnosti ima, ali da nisu česte i opasne po zdravlje ljudi, prenosi TV Zona plus.

Po njihovoj proceni, prošle, 2016. godine, u Nišu i okolini uništen je 241 kilogram hrane za koju je utvrđeno da je neispravna za ishranu ljudi.

Najčešće neispravnosti inspekcija je nalazila među proizvodima od mesa, svežim mesom i mesnim prerađevinama.

Ova inspekcija hranu kontroliše na nekoliko nivoa, “od njive do trpeze”. Meso se kontroliše u klanicama, ali isto tako i u maloprodajnim objektima. Kontrolišu se i zelene pijace na kojima kažu da ima najviše neispravne hrane, posebno kada su u pitanju mleko i mlečni proizvodi.

Inače, kazne  za neispravne proizvode za ishranu ljudi kreću se od 50 hiljada do milion dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com