Kultura

VELIKI koncert trija Nenada Vasilića u Narodnom pozorištu

Kontrabasista i kompozitor Nenad Vasilić održaće koncert u rodnom gradu, sa svojim trijom nastupiće u niškom Narodnom pozorištu 28. oktobra od 20 sati. Nenad Vasilić Trio čine i Marko Živadinović na harmonici i Andrej Prozorov, sopran saksofon.

Nenad Vasilić rođen je u Nišu, a više od dvadeset godina živi u Gracu i Beču, gde komponuje, aranžira i svira kontrabas i bas. Do sada je objavio 11 albuma na kojima kombinuje džez sa etno motivima iz Srbije i rodnog Niša, od kojih je poslednji CD „LIVE IN THEATER AKZENT“ izdao Galileo Music u Nemačkoj 15. septembra ove godine. Sarađivao je i nastupao sa najznačajnijim muzičarima današnjice. Ipak, bez obzira na svetsku slavu, posebno se raduje nastupima u rodnom gradu.

„Specijalna čast mi je što mogu da sviram u niškom Narodnom pozorištu zato što je to mesto za koje sam emotivno vezan na neki način, kao verovatno i sve Nišlije“, kaže.

Vasilć je 26. avgusta nastupao u Tašmajdanskom parku u okviru festivala Todo Mundo, a tada mu je World Music asocijacija Srbije uručila prestižnu nagradu Vojin Mališa Draškoci.

Karte za koncert 28. oktobra mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta i u prodavnici Happy House u Kalči.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com