Sport

“Veliki dan za Niš”: Veselin Vujović novi trener Železničara

Svojevremeno najbolji rukometaš sveta vratio se u srpski rukomet i preuzeo klupu vicešampiona države. Veselin Vujović novi je trener niškog “Železničara”.

Vujović je kao trener predvodio Vardar, Siudad Real, Jugoslaviju, SCG, Makedoniju i Sloveniju. Sa Barselonom, Metaloplastikom i reprezentacijom Jugoslavije beležio je sjajne rezultate kao igrač i to je samo jedan deo njegove bogate sportske istorije.

Danas se zajedno sa rukovodstvom Grada obratio mnogobrojnim novinarima na konferenciji za medije koja je zakazana radi njegove promocije.

“Od rukometnog kluba koji nije postojao došli smo do ovog što imamo danas. Kao Grad oganizovali smo se i pronašli rešenje. Dao sam zadatak većniku Kačaru da pokuša da nađe način da naš slavni klub oživimo i vratimo na zasluženo mesto. Taj jedinstven sportski projekat se danas ispostavio kao ispravna odluka i vaše interesovanje i brojnost danas to pokazuju. Vratićemo ugled i slavu niškog Železničara.” istakao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Zahvalio se svim ljudima, igračima i rukovodstvu što su doveli klub do ovog mesta i zabeležili veoma dobre rezultate, uz to obećao je da će i ubuduće ovaj klub imati podršku Grada. Potom se prisutnima obratio Veselin Vujović, novi trener niške ekipe.

“Navikao sam na ovakve događaje i nemam često tremu, ali do danas nisam bio siguran ni da li sam doneo pravu odluku, pored brojnih ponuda, sve dok mi malopre na naplatnoj rampi čovek koji naplaćuje putarinu nije rekao da je ovo “veliki dan za Niš”. Tada sam osetio blagu tremu. Znam da ću morati da ispunim ogromna očekivanja koja svi ovde imate. Dobrodošlica i sve što se događa oko Železničara je fenomenalno. To pokazuje koliko i Srbija i Niš vole rukomet.”

Privukla ga je slika koju je viđao u prethodnim mečevima Železničara, koje je pratilo gradsko rukovodstvo i čije su se emocije poklopile sa njegovim, kako kaže.

Foto: Niške Vesti

“Isto tako su me privukli ovi momci koji su odigrali sjajnu sezonu i sigurno da ne bih došao da ne verujem da mogu još više i bolje. Ja ću sa njima održati sastanak i reći im kakvi ih zadaci očekuju.” dodao je Vujović.

Što se tiče pojačanja bilo ih je do sada i biće ih u narednom periodu, a pripreme će krenuti oko 20.jula. Planirano je da se putuje na Zlatibor. Takođe, zakazano je nekoliko turnira međunarodnog karaktera koji će doprineti još boljoj pripremi ekipe za predstojeće izazove.

Podsećanja radi, RK Železničar je prethodnu sezonu završio na drugom mestu, pa će kao vicešampion države nastupati u SEHA ligi i EHF kupu. Pored toga osvojili su i sedmi po redu trofej nacionalnog kupa, kao i Kup regiona istok.


Dres koji je dobio od kluba odmah prosledio za Acino lečenje

Foto: Niške Vesti

Gradonačelnik je novom treneru uručio dres Železničara sa simboličnim brojem, a sportski direktor kluba Ivan Šmigić pojasnio je da su ovaj broj izabrali jer je nekada Vujović u reprezentaciji nosio broj 8 pa da “ovoga puta bude dupla sreća sa brojem 88.”

Vujović je odmah prosledio dres sportskim novinarima koji u okviru humanitarne aukcije “Da život pobedi” prikupljaju novčanu pomoć za lečenje svog kolege Aleksandra Nikolića. Vujović je nakon ovog humanog gesta poslao pozdrave Aci preko njegovih kolega i poželeo mu brz oporavak, uz obećanje da će ga prvom prilikom posetiti i lično mu poželeti mnogo sreće u životnoj borbi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com