RegionSvrljigVideo

Veliki broj gostiju najavio dolazak na Belmužijadu. Predsednik Opštine poručio da je Svrljig spreman da sve dočeka (VIDEO)

Ovogodišnja BELMUŽIJADA biće održana 6,7 i 8 avgusta. Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković pozvao je građane Srbije na jubilarnu 15. Belmižijadu, ali je najavio i da će na ovu tradicionalnu manifestaciju zbog estradne zvezde Svetlane Cece Ražnatović doći i stanovnici Bugarske i Makedonije.

Dugo su se Svrljižani pripremali za Belmužijadu, ali su sada svi infrastrukturni radovi pri kraju. Svrljig će spreman dočekati goste, rečeno je na promociji ove manifestacije u Nišu.

Veliki broj Bugara je zvao, očekujemo desetak autobusa. Doći će gosti i iz drugih okolnih republika. Pripremili smo parkinge, atmosfera se već podiže, svi smo naučili na Belmužijadu, falila nam je prošle godine, ona donosi i određene benifite za samu opštinu. Meni je samo ostalo da pozovem sve građane Srbije da obavezno dođu”, rekao je predsednik Opštine Svrljig Miroslav Marković.

Belmužijada je otvorena za sve, odnosno neće biti ograničenja da samo vakcinisani građani mogu da prisustvuju. Ukoliko je potrebno biće napravljeni punktovi na kojima će građani moći da urade brzi test, da se vakcinišu, biće ispoštovane sve epidemiološke mere, poručuju.

Promocija Belmužijade održana je u restoranu ,,Biser“ u Nišu, a novinarima se obratio i narodni poslanik Milija Miletić koji je i sam zasukao rukave i zamešao varijačom ovo tradicionalno jelo svrljiškog kraja.

“Belmužijada je postala jedna od najvećih manifestacija u regionu, što pokazuje i broj poseta našoj opštini u vreme trajanja manifestacije. Ljudi na Belmužijadi mogu dobro da se zabave, ali isto tako i da zarade, što je i jedan od glavnih ciljeva održavanja iste”, poručio je Miletić.

Inače, za vikend, tačnije u petak uslediće otvaranje manifestacije tradicionalnim takmičenjem gajdaša, nastupom benda ,,Topli maj“ i obraćanjem zvaničnika. Drugog dana nastupiće Fule i bend, a treći dan je rezervisan za folk pevačicu Cecu.

Ovaj tekst je deo projekta „Sa zdravih planinskih pašnjaka“, koji je sufinansiran od Opštine Svrljig na javnom konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2021. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektom nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Хвала што овакве догађаје називате правим именом”традиционална манифестација”.Лепо је неговати традицију.Дешавало се да се овакви догађаји подведу под културну манифестацију, па нам је култура била права”јада”, те купусијада, сланинијада,белмужијада, роштиљијада…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com