Društvo

Večeras se završava festival “Muzički edikt”

Sedmi Međunarodni festival duhovne muzike “Muzički edik”, trećeg dana održavanja na najbolji način je opravdao svoje postojanje i ušao u završnicu. Kao i prva dva dana, treće festivalsko veče je održano u niškom Sabornom hramu.

Pored Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G.G. Arsenija, festivalu je prisustvovao i Njegova ekselencija ambasador Poljske u Srbiji, Rafal Perl. Na početku je nastupio, niškoj publici dobro poznat crkveni hor „Branko“ iz Leskovca, sa dirigentom Miroljubom Cvetkovićem Publici u Sabornoj crkvi se potom predstavio, muški hor „Kinonia“ iz Rumunije, pod muzičkim rukovodstvom oca Julijana Pruiua.

Foto: V.K.

Nakon izvođenja rumunskih pevača, nastupio je Pravoslavni hor „Partes“ iz Poljske, pod dirigentskom palicom Mihaela Laševiča.
I na kraju treće festivalske večeri publiku je oduševio hor „Sine nomine“ u kamernom sastavu iz Ukrajine, pod rukovodstvom Nazarija Tarasenka.

Foto: V.K.
Foto: V.K.

Kao i predhodne večeri, nakon nastupa u Sabornom hramu, “druženje” muzičara i Nišlija se nastavilo u porti. Ovoga puta na bini ispred Svetosavskog doma, svoj nastup je imao hor „Partes“. Oni su izveli nekoliko poljskih narodnih pesama.

Hor “Blagovesti” iz Rige u Letoniji nastupa na završnoj večeri festivala večeras u 19.30 sati, a nakon toga na platou ispred Svetosavskog doma festival će svečano zatvoriti Hor i simfonijski orkestar RTS-a Mocartovim Rekvijemom.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com