Društvo

Veće kazne za komšije “veseljake”

Buka u niškim višespratnicama nije novost za Komunalnu policiju, ono što zabrinjava je konstantan broj prijava o remećenju kućnog reda.

“Od 2015. godine mi u Komunalnoj policiji preuzeli smo postupanje u vezi kontrole poštovanja kućnog reda u zgradama. U proseku je to šest prijava u toku noći, nekada ih ima više od deset a nekada je mirno”, kaže Milan Đorđević, načelnik Komunalne policije u Nišu.

Kućni red predviđa popodnevni odmor od 16 do 18 sati i noćni od 22 do 07 ujutru, osim što nedeljom taj noćni mir jeste predviđen do 10 sati, ova promena ustanovljena je promenom Odluke o komunalnom redu, krajem 2017. godine pojašnjava Đorđević.

Foto: Niške Vesti; ilustracija

“Kada dobijemo prijavu, potrebno je da oni koji prijavljuju ostave podatke. Komunalci izlaze na teren i onom ko pravi buku ne otkrivaju ime onog koji je prijavio problem. Kada službenici dođu do stana iz kojeg se širi buka, oni prvo upozoravaju”, rekao Đorđević.

Komunalna policija ima internu bazu podataka gde se nalaze sve prijave ovog tipa. Ako se na jednom mestu često dešava da se krši kućni red, takav vlasnik stana ili stanar dobiće prekršajnu prijavu.

“Ako “glasni” stanari ne sarađuju izriče se prekršajni nalog na licu mesta u iznosu od 10 hiljada dinara”, kaže načelnik niške Komunalne policije.

Bilo bi poželjno da se komšije dogovore i na vreme obaveste o planiranom “veselju” tada niko od stanara nema ništa protiv. Ako se glasna muzika i vika ponavljaju često i traju do ranih jutarnjih sati, onda pomaže Komunalna policija – zaključuje Đorđević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com