Kultura

Već su počele pripreme za ovogodišnje Filmske susrete

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma koji se tradicionalno održava pred kraj avgusta u Nišu, ove godine biće održan 53 put. Iako je do početka festivala ostalo više od pola godine, urednik filmskog programa Niškog kulturnog centra Dejan Dabić, kaže da su pripreme već počele.

„Ovaj put nismo zakasnili sa pripremama, kako su nam prebacivali poslednjih nekoliko godina. Na prethodnoj sednici Saveta Filmskih susreta, doneta je odluka da se glumački Festival u Nišu održi od 25-31. avgusta. O konkretnim naslovima je još rano govoriti, ali mogu da kažem da je usvojen predlog da se koncepcija festivala unapredi i otvori ka regionu. Imamo u planu da pozovemo i neke zanimljive goste, ali konkretne poteze povući ćemo tek pošto saznamo s kolikim budžetom raspolažemo“.

PARADOKS

Kao urednik filmskog programa Niškog kulturnog centra, koji je i organizator Filmskih susreta, Dejan Dabić u radu Saveta festivala, učestvuje u ime Udruženja glumaca Srbije.

Dabić kaže da je prošlogodišnji festival bio jedan od boljih u posledniih 20 godina.

„Ako ovogodišnji Filmski sureti budu bar približno prošlogodišnjim, po kvalitetu filmova koji će se prikazivati, broju gostiju, akreditovanih novinarskih ekipa i pratećim sadržajima, lično ću biti zadovoljan“.

Podsećanja radi, na Filmskih susretima 2017. bilo je najviše filmskih premijera u poslednjih deceniju i po. Letnja pozornica u Tvrđavi svake večeri je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a festivalu je prisustvovalo više od stotinu glumaca, što se dugo nije desilo odavno.

Dabić je napomenuo da je prateći program bio izuzetno kvalitetan, gotovo jednako kao i konferencije za novinare koje su svakodnevno održavane u Oficirskom domu, rekavši da će pokušati da i ove godine ponove taj uspeh.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com