Sport

Vaterpolo klub Nais promovisao sport i zdrav život među osnovcima!

Prvotimci vaterpolo kluba “Nais” predvođeni pomoćnim trenerom i portparolom kluba obišli su danas osnovce “Učitelj Tase” kako bi sa njima razgovarali na temu zdravog sportskog života.

Na ovaj način kolektiv niškog kluba skrenuo je između ostalog pažnju i na suzbijanje vršnjačkog nasilja koje je veliki problem današnjice, a vrlo često dolazi i kao posledica pogrešnog usmeravanja energije deteta i neaktivnog načina života.

Vaterpolisti su najpre đacima preneli svoja iskustva na temu bavljenja sportom i govorili o tome koliko su upravo sport i fer-plej važni za njihov pravilan razvoj.

“Danas smo ovde kako bismo promovisali vaterpolo i razloge zbog kojih bi deca trebalo da se bave ovim sportom, a pored toga i da promovišemo upis novih članova. Na našem bazenu imamo sve  uslove za dobar rad, voda je topla, deca imaju tuševe, tako da su to razlozi da nam se što pre priključe. Svake večeri od 20 sati naša vrata su im otvorena.” rekao je Stefan Luković, pomoćni trener prvog tima sa Čaira.

Nakon javne diskusije na ovu veoma važnu temu, posebno za uzrasne kategorije koje su danas bile u ulozi publike, usledilo je lepo druženje u kojem su između ostalog mališani naučili kako se pravilno drži lopta i koja su to osnovna pravila vaterpola.

“Veoma smo zadovoljni današnjom akcijom kojom nastavljamo prošlogodišnju praksu. Tada smo obišli 6 niških škola i mogu reći da je odaziv dece sve veći. Naš cilj je da što više dece sklonimo sa ulice, jer je veoma bitno da se naša deca bave sportom. Vaterpolo je sport koji razvija svaki deo tela i jedan od najuspešnijih srpskih sportova i zaista bi bilo žalosno da reprezetnacija nema bazu van Beograda” skrenula je pažnju portparol kluba Kristina Krstić.

Iz kluba dodaju da je veoma bitno i to da se deca druže, jer smo svedoci sve većeg broja slučajeva nasilja u školama, a upravo je sport pravi način da se zajedno borimo protiv istog.

VK Nais poziva sve zainteresovane da dođu na bazen da zajedno treniraju, druže se i rastu,  i obećavaju da će nastaviti sa akcijama obilaska niških škola kako bi zajedno učestvovali u stvaranju zdravije nacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com