Region

Vanredna situacija u 11 aleksinačkih sela zbog poplava (FOTO)

Stanovnici 11 sela na području Aleksinca i danas će raditi na saniranju posledica poplave koja ih je zadesila u noći izmedju četvrtka i petka, pošto su se izlile reka Turija i brojni bujični potoci sa Malog Jastrepca.

Opština Aleksinac proglasila je vanrednu situaciju u 11 sela na svom području zbog ogromne štete koju su tim mestima pričinile obilne kiše i poplave.

Prema rečima predsednika opštine Aleksinac Nenada Stankovića štetu su pretrpela domaćinstva, poljoprivredni zasadi i komunalna infrastruktura.

“Turija i bujični potoci nosili su drveće i kamenje i izazvali odrone na regionalnim i lokalnim putevima. Svih 11 sela bilo je tokom dana i noći bez struje, a sela Koprivnica i Vrćenovica i bez vode”, istakao je Stanković.

Prema njegovim rečima, ekipe Elektrodistribucije uspele su da tokom jučerašnje dana obezbede snabdevanje strujom za devet sela, a tokom današnjeg dana struju bi trebalo da dobiju sela Šurić i Mali Drenovac.

Stanković je dodao da je zbog velike vode pao most na Turiji kod sela Bankovci, ali pri tom srećom niko nije nastradao.

“Turija, koja preko leta ume da presuši, noćas je bila velika kao Južna Morava u tom delu godine. Tokom dana voda se malo povukla, ali i dalje je njen nivo izuzetno visok”, naglasio je Stanković.

On je rekao da je opština Aleksinac angažovala svu raspoloživu mehanizaciju kako bi normalizovala stanje na ugroženom području u podnožju Malog Jastrepca.

“Radili smo prvenstveno na raščišćavanju puteva i stavljanju pod kontrolu voda koje su izlazile iz svojih korita. Naše ekipe su do dolaska mehanizacije “Puteva Srbije” raščišćavale regionalni put Tešica-Vukanja, pošto je jedno vreme saobraćaj tu bio obustavljen”, izjavio je Stanković.

Prema Stankovićevim rečima, mnogo posla u selima ima i narednih dana jer su brojna dvorišta i imanja napunjena drvećem, kamenjem i peskom.

____________________________________________________

Zaposleni u Domu za lica ometena u razvoju Kulina do posla putovali nekoliko sati

Radnici Doma u Kulini, koji svakodnevno putuju, zbog poplava i preusmerenog saobraćaja do posla su putovali nekoliko sati. Kažu da je i do sada bilo problema kada su veće kiše, ali ovakva situacija dodaju ne pamte da je bila.

Oni su međutim ogorčeni na činjenicu da im niko nije javio da je saobraćaj preusmeren, pa su se mnogi iznenadili kada su krenuli na put i shvatili da treba da krenu drugim zaobilaznim pravcem preko Ribara.

“Nismo znali kojim putem treba da idemo, jer nas niko od nadležnih iz same ustanove nije obavestio o trenutnoj situaciji. Radimo veoma specifičan posao u specifičnim uslovima pa bi samim tim odgovornost svih u Kulini trebalo da bude veća”, kazali su zaposleni koje smo zatekli na putu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com