Društvo

Uvodi se komunalni red – tipske kante za smeće zamenjuju stare bojlere i korita

Tipske kante za smeće i obaveza domaćinstava da iznose kante za smeće na ulicu kada prolazi komunalno vozilo, samo su neke od novina koje donosi Predlog odluke o izmena i dopunama Odluke o održavanju čistoće na površinama javne namene koju je usvojilo Veće grada Niša.

Gradski većnik Bratislav Vučković rekao da se Odluka o održavanju čistoće na površinama javne namene menja kako bi se usaglasila sa propisima, ali i da bi se usaglasila sa faktičkim stanjem.

Vučković je podsetio da je postojeća odluka doneta još 90-tih godina i da do sada nije imala suštinske promene.

Bratislav Vučković, gradski većnik; Foto: B.LJ.

„U dosadašnjoj odluci nismo imali definisane podzemne kontejnere, a sada se definiše njihovo postavljanje. Novina je i to da su gradjani obavezni da u dane kada se smeće iznosi na trasu gde prolazi komunalno vozilo iznesu posude za odlaganje otpada. Do sada smo imali improvizaciju i bez obzira što je Odluka o održavanju čistoće predvidjala tipske posude, bilo je različitih posuda, starih bojlera, veš lonaca, korita, što otežava iznošenje smeća“, rekao je Vučković.

On je kazao da je jedna od novina i to što su organizatori javnih manifestacija u obavezi da zaključe ugovor sa JKP „Mediana“, kako bi taj prostor, nakon završetka manifestacije bio očišćen, a organizatori manifestacije za to platili odgovarajuću naknadu.

Vučković je izjavio da je novina to što će se gradjani Niša najmanje jednom godišnje izjašnjavati o zadovoljstvu pruženim komunalnim uslugama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com