Društvo

UVODI SE KOMUNALNI RED: Prostor oko pijaca čistiji, nema više vanpijačne prodaje

Komunalna inspekcija i Komunalna milicija krenule su od jutros u pojačanu akciju kontrole vanpijačne prodaje, nepropisno zaustavljenih vozila na kolovozu kod pijaca, ali i u uvođenju kompletnog komunalnog reda. Pijaca na kojoj je prema ocenama nadležnih stanje alarmantno svakako je ona na Bulevaru Nemanjića, pa je od jutros prisustvo komunalaca tu i najveće. Rezultat kontrole je da na trotoarima nema više vanpijačnih prodavaca, nema više ni zaustavljenih vozila u desnoj kolovoznoj traci.

Gradski većnik zadužen za komunalne delatnosti Miroslav Đokić rekao je da će sada koordinacija između opštinskih i gradskih komunalnih ispekcija biti bolja. O jutrošnjoj akciji kaže da se samo radi o njihovim redovnim aktivnostima.

“Krenulo se sa sređivanjem grada. Izdat je nalog da se provere okolni lokali da li imaju po Odluci o komunalnom redu posude za otpad, jer otpad na pijacama ne prave samo vanpijačni prodavci. Akciija je iskordinisana i sa JKP “Mediana”, oni će nakon što komunalna inspekcija proveri da li svi imaju posude, odvoziti otpad po dogovorenoj dinamici, a sve u cilju čistijeg prostora na pijacama. Takođe je dogovorena koordinacija Mediane sa JKP Tržnica, da po završetku pijačnog dana sav otpad odvozi Tržnica, a da nakon toga sve te prostore opere Mediana. Krajnji cilj je da prostor oko pijace bude čistiji. Akcenat je da se smanji vanpijačna prodaja i da se pojača higijena nakon završetka pijačnog dana”, istakao je Đokić.

Načelnik Komunalne milicije Grada Niša Milan Đorđević kaže da je uvođenje komunalnog reda krenulo od pijace “Boško Buha” na Bulevaru Nemanjića.

“Bezbednost građana je najbitnija. Vi imate čestu sliku parkiranih vozila u desnoj kolovoznoj traci neposredno pored pijace. Veoma često se dešava da zauzmu i drugu traku, trotoare, pa se dešava da ne mogu da prođu vozila gradskog prevoza, Hitne pomoći, još ako pogledate zauzete trotoare vanpijačnom prodajom, morate da priznate da slika nije ni malo lepa”, rekao je Đorđević.

Kada je vanpijačna prodaja u pitanju Đorđević kaže da je problematična bulevarska piajaca, ali i pijaca Đuka Dinić gde problem stvaraju prodavci na veliko.

“Tamo smo dežurali noću i upućivali ih na mesto gde se obavlja prodaja na veliko, a to je Kvantaška pijaca i na taj način rešili problem”, ističe.

 

Foto: V.M.

Akcija uvođenja komunalnog reda neće se završiti, već će sve nadležne službe, sinhronizovano, svakodnevno obilaziti sva kritična mesta, poručuju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. Ako vec sredjujete…ko ce da odgovara kada vatrogasno vozilo ne bude moglo da pridje zgradi zbog neregulisanog parkiranja i mreze kablova kablovskih operatera koji kao u Indiji povezuju korisnike po sistemu bandera pa direktno terasa stana.Napravili su paukove mreze oko zgrada mimo svakog propisa i niko to ne vidi.Ceo grad je isprepletan kablovima…

  2. Red treba zavesti ali jesu li se gradski oci pitali gde će kupci na pijaci da parkiraju? Koliko pijaca u Nišu ima parking, ako već hoćemo da bude kao na zapadu? Ovako stiče se utisak da samo hoće da se namaknu pare ne birajući sredstva i metode.

    1. Dodjite na durlanskoj pijaci da vidite sta je van pijacna prodaja,da vidite kako se dizu automobili nama koji smo vlasnici lokala i ljudima koji su dosli tu da pazare. Mi nemamo ne samo parking prostor,mi nemamo ni gde da iznesemo robu jer je trznica ta koja je napravila na parking mesta divlju pijacu! Ali o tome nema ko da raspreda jer ova vlast se bavi koronom koja nas je dodatno unistila!

  3. A da li će i tezge piljara ispred bulevarske pijace da se sklone. Da ne liči bulevar na vašarište.Voće da se prodaje u pijaci ili u lokalima a ne ispred njih.

  4. Rešili problem? Hahahahaha
    Prodjite pored velike pijace u 5 sati ujutru, da vidite kako je problem resen

  5. Gospodo red treba da se napravi ali ajde krenite malo i po centru. SINDJELIĆEV TRG, kružni tok kod kafica Image, zauzet je i trotoar, ulica a bogami i kruzni tok. Oravi se usko grlo, svaki dan malo fali da udare pešake jer se utrkuju ko ce da prodje. Dostavna vozila picerije Cesar su uvek parkirana na sred ulice, MOLIMO GRADONAČELNICU DA POMOGNE, načelnika policije smo već molili i slali zahteve da se ovde regulise saobraćaj ali ništa nikad nije uradjeno. Pauk ne dolazi ili kad dodje samo kaze ljudima da se pomere onda izadje onaj slika kao da je čisto da bi se opravadao i odu. Posle minjt eto opet novih bahatih zauzimača ulice. STRAŠNO!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com