Društvo

Usvojen plan detaljne regulacije parcele za izgradnju jeftinih stanova

Gradski parlament usvojio je predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije kompleksa Ardija u Nišu. Ukoliko se utvrdi da je pogodna, ovo bi, pored lokacije Stevan Sindjelic, mogla bi da bude mesto za izgradnju jeftinih državnih stanova.

Lokacija Ardija, jedna je od moguće dve za državnu stanogradnju u Nišu. Prva lokacija, Stevan Sindjelic, koja se nalazi iznad tehničkih fakulteta, je gotovo spremna za početak izgradnje, dok Ardiju, koja je smeštena između Somborskog bulevara i kasarne na Panteleju, u narednom periodu čekaju arheološka ispitivanja i geodeskta snimanja.

Odbornici Skupštine grada usvojili su predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije ovog kompleksa.

To je veliki državni projekat, mislim da ćemo u narednim nedeljama imati i zaokruženu kompletnu dokumentaciju, koja je neophodna da se krene sa stanogradnjom u kompleksu naselja Stevan Sindjelić, gde će prvi stanovi biti izgrađeni. Najveći deo izgradnje stanova planiran je na prostoru Ardija”, navodi gradonačelnik Darko Bulatović.

Ceo projekat stanogradnje finansira država, a obaveza grada je uređenje komunalne infrastrukture do parcela na kojim će se graditi stanovi. Ove stambene jedinice biće namenjene pripadnicima snaga bezbednosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com