Društvo

Uručeni pokloni deci u renoviranom Domu kulture u Prvoj Kutini

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je, drugog dana Božića, renovirani Dom kulture u Prvoj Кutini. Ona je sa predsednikom GO Niška Banja Dušanom Živkovićem i predstavnicama Udruženja žena “Etno Čarolija”, koje su učestvovale u rekonstrukciji ove ustanove, deci uručila i praznične poklone.

 

„Politika Opštine Niške Banje i Grada Niša je da zajedno u saradnji sa građanima radimo u toku cele godine. Prelepa predstava u organizaciji Etno čarolije, takođe je jako lepo što se nalazimo u Domu kulture, koji je potpuno rekonstruisan. Malo smo i mi pomogli, ali su to svakako sve iznele žene iz Prve Kutine, uz pomoć svojih muževa i danas je Dom u funkciji, rekao je predsednik opštine Niška Banja.

Foto: Mladen Đurović

“Deca u Prvoj Кutini su budućnost ovog mesta, našeg grada i države i predstavljaju pravi primer i dokaz da je ulaganje u decu i obrazovanje – ulaganje u budućnost. Drago mi je što sam u gradskom zdanju koje su pre 50 godina izgradile žene i koje su obnovile takođe žene iz Udruženja “Etno Čarolija” uz pomoć svih žitelja Prve Кutine. Ovo je dokaz sloge i zajedništva. U ovom mestu postoji škola stara 130 godina koja je u lošem stanju i posle novoizgrađene škole u Leskoviku, nema razloga da tako nešto ne učinimo i ovde. To nije obećanje, već će biti zajednički dogovor. Gradska kuća je otvorena za sve koji pokreću promene, mi smo tu za vas”, poručila je gradonačelnica brojnim meštanima u Domu kulture posle priredbe koju su izveli članovi Udruženja.

Ona je zahvalila žiteljima Prve Кutine na istrajnosti i na tome što ne napuštaju ovo mesto, iako se nalazi na obodu gradske teritorije.

Foto: Mladen Đurović

„Dom kulture u kome smo sada nije funkcionisao 25 godina, obnovile smo ga i oživele i kulturu vratile tu gde pripada. Ovo je centar okupljanja omladine i dece, i zbog toga imamo „gejming-rum“, biblioteku, veliku salu za priredbe, gde organizujemo prijeme za mlade, karaoke žurke, takođe, imamo i teretanu gde oni mogu da vežbaju. Na jednom mestu, od nekih 400 kvadrata, napravile smo sadržaje za sve generacije, koje mogu svoje slobodno vreme da provedu ovde, a ne da idu do grada“, rekla je Irena Janković tvorac Udruženja „Etno čarolija“.

U renoviranom Domu kulture sada postoje biblioteka, teretana, novinarska soba, etno muzej, a Irena Janković iz “Etno Čarolije” zahvalila je gradonačelnici na poseti, poklonima i podršci, rekavši da je ovo prva poseta gradonačelnika Niša ovom selu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com