Sport

Uroš Grujić iz Prokuplja NAJUSPEŠNIJI PIONIR REGIONA

Uroš Grujić (12 godina), član Gimnastičkog kluba Topličanin iz Prokuplja, bio je apsolutno najuspešniji gimnastičar u drugom kolu Pionirske lige jugoistočne Srbije, održanom u Kruševcu. On je pobedio u svojoj kategoriji jer je bio najboljiu svih šest disciplina, što se ne događa često.

Da bi kuriozitet bio potpun, njegov najbliži rival, Nemanja Marjanović iz Niša, osvojio je drugo mesto na svakoj od šest sprava. Ipak, prednost Grujića je takva da će godinu dana mlađi Marjanović morati još mnogo da radi kako bi u bilo čemu mogao da dostigne svog idola iz Prokuplja.

U konkurenciji predtakmičara (program „C“), pojedinačni pobednici po uzrasnim kategorijama bili su Tadija Rančić i Janko Živković („Soko 2011.“ – Pirot), Bojan Živković („Napredak“ – Kruševac) i Aleksandar Živković („Pokret“ – Vlasotince).Najveću borbu vodili su najmlađi – Tadija Rančić iz Pirota i Miki Stojanović („Olimp“ – Knjaževac). Presudna je bila vežba u parteru, u kojoj je Rančić dominirao, a Stojanović bio tek peti.

Pobednici u takmičarskom programu bili su Mihajlo Filipović (do 8 godina – Niš), Teodor Tasković (10 – Topličanin), Uroš Grujić (12 – Topličanin), Sergej Cvetković (12B – Niš), Mihajlo Milošević (14 – Soko) i Nemanja Manić (14B – Soko).

Najneizvesnija borba opet je viđena u konkurenciji najmlađih, gde je Nišlija Mihajlo Filipović (8) za nijansu nadmašio Hristijana Markovića (Topličanin) i očuvao primat stečen proletos u prvom kolu. Priliku za revanš iskoristio je Sergej Cvetković (12B – Niš), koji je u aprilu mesecu bio drugi, a ovog puta je ubedljivo pobedio,ostavivši za sobom Dušana Krstića i Janka Milosavljevića (Olimp – Knjaževac). Vidan napredak ostvario je i Nišlija Bogdan Stanković (10), koji je u prvom kolu nastupao neposredno posle preležanog kovida i bio četvrti. Ovog puta je osvojio drugo mesto, iza neprikosnovenog Teodora Taskovića iz Prokuplja.

Tako su se, uprkos pandemiji, u gimnastici na jugoistoku Srbije razvila nova sportska rivalstva, koja će verovatno još dugo potrajati. Sledeći susret dogodiće se idućeg vikenda u Kostolcu, gde će se najbolji mladi gimnastičari Srbije boriti za plasman u finale republičke pionirske lige.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com