Društvo

Upravo postavljen novi v.d. direktora Narodnog pozorišta u Nišu

Nakon što je Apelacioni sud poništio odluku Skupštine grada Niša iz 2013. godine, kojom je Ivan Vuković imenovan za tadašnjeg direktora, za novog vršioca dužnosti postavljena je Dragana Petrović, dosadašnji sekretar Narodnog pozorišta, kaže za Niške Vesti Ivan Jovanović, predsednik Odbora za imenovanje Skupštine Grada.

„Postupili smo po presudi Apelacionog suda kojim je poništena odluka Skupštine Grada Niša iz 2013. kojom je Ivan Vuković imenovan za tadašnjeg direktora i sada smo za vršioca dužnosti postavili Draganu Petrović, dosadašnjeg sekretara Narodnog pozorišta u Nišu“, kaže on.

Kako dodaje, o ovoj odluci raspravljaće se na Skupštini grada koja će biti održana u utorak, 14. marta. Dragana Petrović je po obrazovanju diplomirani pravnik.

Podsetimo, Skupština Grada Niša je na 17. sednici od 2013. godine imenovala Ivana Vukovića za direktora Narodnog pozorišta na osnovu Odluke upravnog odbora ove ustanove, koji je u skladu sa zakonom raspisao i sproveo konkurs za izbor direktora, i svoj predlog dostavio Odboru za imenovanje Skupštine Grada Niša, koji je bio formalni predlagač rešenja na spomenutoj sednici .

Nakon ove odluke, jedan od tadašnjih kandidata za mesto upravnika pozorišta, Miroljub Jovanović dugogodišnji  voditelj i novinar, pokrenuo je sudski spor koji je trajao skoro četiri godine. Nedavnom, konačnom odlukom Apelacionog suda, on je spor i dobio, nakon čega je usledila i ova smena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com