Promo

„Umetnost je naš posao“ Milene Trobozić Garfild u prodaji

Kako sačuvati umetnost u XXI veku?

U našem veku su umnogome promenjeni svi društveni segmenti, čemu je najviše doprineo tehnološki razvoj. Pojava interneta ubrzala je prenošenje informacija, ali je dovela i do nastajanja virtuelnog sveta, u kojem provodimo sve više vremena. Sve to se odrazilo i na kulturu, u najširem smislu, i promenilo je položaj umetnosti i njenu percepciju. Međutim, sve dok ima onih koji smatraju da je umetnost jedini preostali svetionik u sutonu civilizacije, ona će odolevati svim iskušenjima savremenoga doba.

Zahvaljujući dugogodišnjem radu u oblastima kulture, Milena Trobozić Garfild stekla je bogato i raznoliko iskustvo koje ju je dovelo do dragocenih saznanja o značaju umetnosti. U knjizi Umetnost je naš posao umetnost je upravo osvetljena iz različitih perspektiva, kao i u različitim istorijskim i geografskim okvirima, ali kada dođete do poslednje stranice knjige, shvatićete da je uloga umetnosti uvek podjednako važna jer ima snagu preobražavanja ljudskoga duha.

Bilo da ste umetnik, ili da radite u umetničkoj sferi, ili da ste pasionirani ljubitelj umetnosti – ova knjiga postaće vaš vodič u (ne)mogućoj misiji Kako sačuvati umetnost u XXI veku.

„Umetnost, dakle, postaje vrlo uska sfera, koja se tiče samog umetnika, nekoliko kritičara i umetničkih institucija. Publika je marginalna kategorija. Ali može li umetnost postojati bez publike? Da li je za umetnost dovoljan samo umetnik? Da li umetnik može da bude publika svojim ostvarenjima? Da li komercijalizacija i masovna publika ugrožavaju umetnost? Da li je umetnost koja se prodaje manje vredna? Da li je umetnosti potreban marketing? Da li je umetnost jedina oblast u kojoj ne postoji sud javnosti?“ – odlomak iz knjige Umetnost je naš posao

Milena Trobozić Garfild diplomirala je na Akademiji dramskih umetnosti u Beogradu, na Odseku za glumu, kao i na Filološkom fakultetu u Beogradu, na Katedri za španski jezik i književnost. Već dve decenije živi u Vašingtonu, gde kao pozorišni i filmski producent, spisateljica, prevodilac, art menadžer, kreira projekte na polju kulture. U svet umetnosti je zakoračila kao glumica, ali je talentom i inventivnošću pomerala granice. Producent je višestruko nagrađivanih filmova: Beli, beli svet, Otadžbina, Šavovi. Prevela je sa španskog i engleskog mnoge knjige, od kojih je najznačajnija Ljubav u doba kolere Gabrijela Garsije Markesa.

Knjigu Umetnost je naš posao potražite na sajtu vulkani.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com