Politika

Umesto istorijskog blaga, turiste čekaju “kuće straha” u Tvrđavi

„Čitamo u medijima da se planira izgradnja staze na bedemu niške Tvrđave i da će to koštati Grad i državu oko 120 miliona dinara. Od toliko najavljivanih projekata u Tvrđavi, spali smo na staze, a od renoviranja delova koji treba da obiđu turisti, izgleda, neće biti ništa”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da turisti iz Turske ne dolaze u Niš da bi sa bedema Tvrđave videli autobusku stanicu, zelenu, cvetnu pijacu i buvljak nego kulturno – istorijske spomenike u jezgru Tvrđave koji su zarasli u korov i predstavljaju avetinjska mesta i moguće je snimati filmove strave i užasa, a preti i opasnost od ujeda insekata i gmizavaca, kako tvrdi.

„Dok smo se mi bavili konkretnim stvarima, npr. rekonstrukcijom Barutane, evo kako sada izgledaju Ateljei, Apsana kao i drugi istorijski spomenici u samoj Tvrđavi”, kaže Jovanović.

On poručuje gradskim čelnicima:

„Bolje uradite staze do barutane, koju obilaze turisti, nego staze koje predstavljaju „nabacivanje” posla nekom od izvođača.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com