Politika

Umesto Aleksandra Vučića, plakat sa likom uzbunjivača iz Krušika

Aktivisti Niške Inicijative i Gradskog odbora Nove stranke prelepili su  na nadvožnjaku na auto-putu Beograd-Niš plakat sa likom Aleksandra Vučića novim – sa likom uzbunjivača iz Krušika.

“Nakon što su građani Srbije reagovali na natpis “Budućnost Srbije” sa likom predsednika na nadvožnjaku kod Malčanske petlje, naša akcija je usledila kao logičan iskaz bunta i jasne poruke – da ovu i ovakvu vlast, koja već više od 7 godina napredno unazađuje Srbiju, ne priznajemo, niti ćemo ikada priznati”, kazali su aktivisti.

U ovim strankama smatraju da pomenuta gradnja, svojevrsna je simbolika aktuelnog režima, koji državu vodi putem laži, kriminala, korupcije i obmana do potpune propasti.

Foto: Niška inicijativa

Zato su članovi NOVE Niš i Niške inicijative ovom akcijom zajedno ukazali da njihovo zataškavanje afera neće proći nekažnjeno i da se situacija u koju je stavljen Aleksandar Obradović, čovek koji je ukazao na kriminal u Krušiku, kućni pritvor ne bojkotuje, već se za njegovu slobodu bori, navedeno je u saopštenju.

“Takvi primeri i takvi ljudi jesu oni pored kojih treba da stoji ne samo status uzbunjivača, već i pomenuta parola “Budućnost Srbije”. Budućnost ove lepe zemlje nisu lopovi i plagijatori, već oni koji se ne plaše da dignu glas u borbi za bolje sutra naše dece”, ističu.

Niška inicijativa i Nova stranka najavljuju da će nastaviti aktivnu i doslednu borbu koja će već na proleće iduće godine zadati odlučujući udarac napredno trulom režimu na čelu sa predsednikom Vučićem i zauvek ga poslati na smetlište političke istorije, gde mu je i mesto.

Plakat uklonjen u večernjim satima

U Niškoj incijativi kazali su agenciji Beta da su plakat uklonile nepoznate osobe, za koje pretpostavljaju da su aktivisti Srpske napredne stranke.

„U vreme kada je plakat uklonjen na autoputu je bilo zaustavljeno putničko vozilo sa žutom rotacijom poput one koju koriste putari“, rekli su u Niškoj inicijativi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com