Društvo

I ukusno i lepo – Izložba torti i slavskih kolača (FOTO)

U Domu Vojske Srbije održana je 7. međunarodna izložba torti i slavskih kolača, u organizaciji Unije zanatlija i preduzetnika Južnog regiona Srbije. Bilo je izloženo četrdesetak torti i isto toliko slavskih kolača, a biralo se i prema ukusu i prema lepoti.

Među izlagačima je svoje delo pokazao i mladi Saša Aleksić, koji jedni u regionu prenosi najčuvenija svetska dela poznatih umetnika na kolače i torte.

“Ovoga puta odlučio sam se za Alfonsa Muhu, jer sam želeo da predstavim nekog bečkog umetnika. Prošle godine sam pravio Klimta, a sada sam napravio tortu prema motivima dela Alfonsa Muhe. Ranije mi je bilo potrebno da za ovakve torte izdvojim i po pet dana, sada sam iskusniji, za pripremu ove današnje torte bila su mi dovoljna dva dana,” kaže Saša Aleksić, koji je na izložbi dobio plaketu i medalju za svoj rad.

Izložba torti i slavskih kolača, u sredini torta Saše Aleksića

Kako je izložba bila humanitarnog karaktera, nakon završetka, sve torte i kolači poklonjeni su deci u specijalnim školama, ustanovi Mara, Udruženju samohranih majki.

Direktorka Specijalne škole sa domom učenika „Bubanj“, Snežana Čarapić, kaže da je od izuzetnog značaja za njene učenike što su bili uključeni i u pripremu kolača, a i neki od njih su posetili izložbu, što je pravi primer inkluzije. Naravno, poklon na kraju, torte, to uvek svima prija, kaže Snežana Čarapić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com