Društvo

UKC otvara vrata za razgovore sa građanima

Po uzoru na ideju ministra zdravlja, dr Zlatibora Lončara i resornog Ministarstva, a vodeći se primerom dobre prakse koja je već dala određene rezultate, Uprava niškog Univerzitetskog kliničkog centra, odlučila je da takođe, "otvori" vrata kabineta i da se na još jedan, neposredan način, približi građanima ovog regiona Srbije.

S tim u vezi, od ovog petka, pa svakog narednog, u periodu od 10 do 12 časova, sa zainteresovanim građanima, po unapred utvrđenom planu i rasporedu, u prostoru Uprave ove zdravstvene ustanove, razgovaraće direktor zajedno sa svojim najbližim saradnicima.

Naime, u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja, plan je da građani juga i jugoistoka zemlje, počev od sutra, svake naredne sedmice, radnim danima od ponedeljka do četvrtka, u periodu od 10 do 12 časova, putem telefona, ukoliko za to imaju potrebu, zakažu razgovor i konsultaciju sa direktorom UKC Niš, njegovim zamenikom i pomoćnicima i na taj način pokušaju da i sami doprinesu daljem razvoju zdravstvenog sistema Srbije.

Cilj ove akcije je, prema rečima rukovodstva ustanove, da Nišlije, ali i građani iz ostalih krajeva zemlje koji gravitiraju ka ovoj Ustanovi, direktno i neposredno mogu da iznesu predloge šta je moguće uraditi dodatno, kako bi država i zdravstvo, ali i najveća Ustanova tercijarnog tipa južno od prestonice, još bolje i brže funkcionisali u očuvanju zdravlja svih, ali i da sem predloga i sugestija, upute nadležne na primedbe i nedostatke ukoliko ih imaju, kao i da možda i sami daju predlog za eventualno rešavanje istih.

Zakazivati telefonskim pozivom na broj 066 886 88 67.

Sa zainteresovanim građanima, putem telefona, razgovaraće isključivo medicinsko osoblje, te će na osnovu zastupljene problematike, Uprava niškog UKC-a delegirati svakog petka, ko će od članova rukovodstva, razgovarati tog dana sa određenim brojem građana.

„Ideja je, da po ugledu na Ministarstvo zdravlja, Uprava UKC, lično čuje sa kojim teškoćama se susreću građani u ostvarivanju svog prava na zdravlje, šta je to dobro u okviru zdravstvenog sistema, a šta može da bude bolje“, navode iz ove zdravstvene ustanove.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com