Društvo

Ujedinjeni za pomoć Mileni! Humanitarni koncert u Simfonijskom

Mlada Nišlijka, Milena Simić, više od dve godine bori se sa kancerom. U Srbiji su iscrpljene sve mogućnosti za dalje lečenje, pa je Milena prinuđena da pomoć potraži u inostranstvu. Da bi se prikupio novac za njeno dalje lečenje, u petak, 16. marta od 20 sati biće održan humanitarni koncert u Simfonijskom orkestru na kome će učestvovati niški simfoničari i gradski kamerni orkestra “Carica Teodora”. 

Muzika kao dar životu

Izvođači obećavaju da će koncert biti nesvakidašnji i poručuju da ih je ujedinila želja da  mlada Milena Simić ozdravi.

U petak, 16. marta od 20 sati, nastupiće niški simfoničari i gradski kamerni orkestar “Carica Teodora” sa solistima Irenom Vezenković (klavir), Aleksandrom Vranić (violina/viola), Sanom Ivanović i Vesnom Pejić (viola/violina). Dirigent je Milena Injac, a na programu su dela Evangelatosa, Czyža, Mozarta i Webera.

Minimalna cena ulaznice je 400 dinara, a poželjni su i veći iznosi kako bi se za lečenje Milene Simić sakupila što veće suma novca.

Karte se mogu kupiti u niškom Simfonijskom orkestru u ulici Milojka Lešjanina i u Banci dobročinstva u Obrenovićevoj ulici.

Od punog zdravlja do teške bolesti

Milena je do 2015. godine bila potpuno zdrava, puna zivota, spremna da svakome uputi lepu reč i osmeh. Završila je srednju skolu, zaposlila se i sa svojim izabranikom  tog leta iste godine uplovila u brak, želeći da se ostvari i u ulozi majke.

Ubrzo se desila strašna bolest i na prvoj operaciji u Nišu doktori su morali da uklone jajnike i matericu.

Na žalost, tu nije bio kraj nevoljama, već početak njenog lečenja i borbe za život u koju doktori nisu polagali mnogo nade.

Sledi druga operacija u Beogradu na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije na kojoj doktori uklanjaju ostatke kancera i potvrđuju strašne sumnje da je u pitanju sarkom DSRCT, koji je veoma retka i agresivna bolest.

Nakon dvadeset i dva ciklusa različitih hemioterapija, gde je Milena više vremena provela u bolnici umesto sa svojim voljenima, istrošene su sve mogucnosti lečenja u Srbiji.

Foto: Budi human

Omogućimo Mileni sredstva za nastavak lečenja u inostranstvu jer je sigurna je da će pobediti opaku bolest zahvaljujući svojoj jakoj volji za životom, kako bi nakon izlečenja mogla da pomaže drugima koje snađe nevolja.

Da bi vratila osmeh na svoje lice i u ovoj najvažnijoj borbi izašla kao pobednik potrebna joj je pomoć svih dobrih ljudi koji mogu da je pruže.

Pomozimo Mileni! Upišimo 448 i pošaljimo SMS na 3030, kao i uplatom na dinarski ili devizni račun i putem linka e-doniraj.

Računi:
Dinarski: 160-496145-09
Devizni: 00-540-0002561.8
IBAN broj: RS35160005400002561867

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com