PolitikaRegion

Ujedinjena seljačka stranka proslavila 19 godina postojanja

„Na parlamentarne izbore izlazimo sami i tražićemo da se više ulaže u jugoistok Srbije i Niš koji je centar ovog dela zemlje. Tražićemo i da se reše problemi železničke pruge od Niša preko Svrljiga prema Knjaževcu i  Zaječaru. Prioritet će nam biti i rešavanje problema niskonaponske mreže , ali će, svakako, među najvažnijim zahtevima da se nalazi i zahtev da se izjednače uslovi života na jugoistoku Srbije , u brdskoplaninskim područjima,  sa uslovima u drugim delovima zemlje“,  istakao je Milija Miletić, osnivač Ujedinjene seljačke stranke,  poslanik  u Skupštini Srbije, na Konvenciji stranke koja je održana u Narodnom pozorištu i kojom je obeleženo 19 godina od osnivanja ove stranke.

 

“Borićemo se za napredak i razvoj sela koja sada polako umiru, ali sa posebnim akcentom na razvoj sela koja se nalaze na jugu kao i na istoku Srbije”, dodao je Miletić. “Važno je da damo i veću podršku ženama koje žive u ovim  selima, deci koja se rađaju i koja žive na selu, mladima koji su odlučili da ne napuste svoje porodično ognjište. Samo tako i na taj način, kao i nizom drugih metara za koje se stranka zalaže, možemo da oživimo sela u ovom delu Srbije kojih ima sve manje. To je jedini način da mlade zadržimo na selu i oni odluče da se bave poljoprivredom”, naglasio je Miletić.

On je dodao da će se stranka boriti i za to da finansijska izdavajanja za sela na jugoistoku Srbije budu mnogo veća nego do sada. To mora da budu, istako je Miletić, i do 50 posto veća izdvajanja za žene i decu koja su ostala da žive ne salu nego što je slučaj sada. Posebno je potrebno podržati one porodice sa tek novorođenom decom i pružiti im sve uslove da ne napuste selo u potrazi za boljim uslovima života.

Milija Miletić se, između ostalog, kako je na Konvenciji i reko, zalaže i za ispitivanje porekla imovine funkcionera. Moramo da znamo da li su se i ako jesu kako su se obogatili oni koji se bave politikom, smatra Miletić.

Konvenciji  Ujedinjene seljačke stranke prisustvovali su mnogobrojni gosti i simpatizeri stranke, a u ime predsednika države i predsednika SNS-a Aleksandra Vučića  godišnjicu rada  čestitala je Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog upravnog okruga.

„Milija Miletić može da pomogne i Nišu i jugu Srbije, ovom kraju“, kazala je Sotirovski. „Svedoci smo zajedničkog rada naših stranaka kao koalicionih partnera na zajedničkom zadatku , da Srbiju izvedemo na pravi evropski put oporavka i prosperiteta i da ne dozvolimo njeno teritorijalno urušavanje, a da građanima obezbedimo bolji životni standard, da se izborimo sa korupcijom i kriminalom, da obnovimo stanovništvo i našoj deci i unucima obezbedimo bolji život”, rakla je Sotirovski i dodala:

„Aleksandar Vučić i njegov tim rade i na tome da Niš izgleda drugačije i bolje, da Svrljig bude drugačiji  i bolji , Aleksinac, Doljevac, Pirot, Bela Palanka, Knjaževac, Leskovac, Vranje i mnoga druga manja i veća mesta u pet okruga na jugu Srbije. Za nekoliko godina upornog rada promenili smo sebe , počeli smo da menjamo našu zemlju , vratili joj čast, postavili nove standarde za sve koji dolaze posle nas“.

Vladimir Orlić, narodni poslanik i zamenik šefa poslaničke grupe SNS-a u republičkom parlamentu je, takođe, istakao da se Srbija značajno promenila.

„Učestvovali ste u tome i treba da budete ponosni. Učestvovali ste u tome da mi sada imamo više od 150 novih fabrika, novih proizvodnih pogona širom  Srbije. Možemo da izbrojimo preko stotinu hiljada novih radnih mesta, zahvaljujući ovoj politici  koju je ustanovio Aleksandar Vučić.  To je zajednički rezultat i imate pravo da budete ponosni na njega“, rekao je Orlić.

Prisutnima se na Konvenciji u ime Pokreta socijalista i predednika stranke Aleksandra Vulina  obratio Rade Rajković, predsednik gradskog odbora ove stranke i predsednik Skupštine grada Niša.

„Zajedničke vrednosti koje delimo i zajednički ciljevi  treba da nas dodatno motivišu na ovom nimalo lakom putu. Samo zajedničkim zalaganjem možemo stvoriti zdravo društvo u kome se niko neće osećato građaninom drugog reda. Zajedno možemo izgraditi drušvo u kome će svačiji glas biti ravnopravan , a svaki pojedinc podjednako važan“, kazao  je Rajković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com