Hronika

UHAPŠENO 5 vojnih lekara zbog primanja i davanja mita

Zbog sumnje da su počinili krivična dela primanja mita, davanja mita ili zloupotreba službenog položaja, pripadnici Vojno bezbednosne agencije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu i vojnom policijom uhapsili su danas petoricu lekara Vojne bolnice u Nišu kao i četvoricu direktora preduzeća koja se bave trgovinom ortopedskim pomagalima, lekovima i suplementima.

“Postoje osnovi sumnje da su lekari propisivali i preporučivali pacijentima ta pomagala čiju su distribuciju vršili samo pojedini privredni subjekti za šta su na osnovu prethodnog dogovora sa predstavnicima ovih privrednih društava na nezakonit način periodično dobijali određene novčane naknade” izjavio je portparol Višeg javnog tužilaštva Vladimir Stanojević.

Sumnja se da je počinjeno više krivičnih dela primanja i davanja mita i zloupotrebe službenog položaja, ali detalji nisu precizirani zbog specifičnosti, potvrdio je Stanojević, za Niške Vesti.

Na osnovu naloga Višeg javnog tužilaštva uhapšenima će biti određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivinom prijavom biti privedeni na salušanje u Više javno tužilaštvo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com