Hronika

Uhapšeno 14 osoba zbog korupcije

U cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, na teritoriji Beograda, Zaječara, Niša, Novog Pazara, Prijepolja, Kragujevca, Požarevca, Smedereva, Sombora, Sremske Mitrovice i Subotice, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, u više odvojenih akcija, uhapsili su 14 osoba i podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 24 lica.

Osumnjičeni se terete da su u periodu od 2015. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela, kojima su budžet Republike Srbije i druge privredne subjekte i fizička lica oštetili za oko 730.000 evra.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u tom gradu, uhapsili su A.Đ. (1982), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Osumnjičeni se tereti da je od avgusta 2015. do marta 2016. godine, u svojstvu odgovornog lica, otvorio radnju za proizvodnju igara i igračka „CUCI-DU“ Bankovac, koja nikada nije imala promet, kako bi suprugu prijavio na obavezno socijalno osiguranje.

Sumnja se da je sa suprugom zaključio fiktivni ugovor o radu na neto mesečnu zaradu od 300.000 dinara, na osnovu koga je Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje podnosio izveštaje o privremenoj sprečenosti za rad, zbog održavanja trudnoće. Na osnovu toga, supruga osumnjičenog ostvarivala je pravo na novčanu naknadu od 1.653.140 dinara, za koliko je oštećen Republički fond za zdravstveno osiguranje i budžet Republike Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com