Hronika

Uhapšena inspektorka Uprave za imovinu i inspekcijske poslove Niša

Građevinska inspektorka Uprave za imovinu i inspekcijske poslove grada Niša uhapšena je zbog sumnje da je dala zeleno svetlo za legalizaciju objekta a da nije izašla na teren, nezvanično saznaje RTS.

Sumnja se da inspektorka  M.M.(57) nije izašla na lice mesta da bi utvrdila da li postoje objekti u procesu ozakonjenja i da je sačinila rešenje samo na osnovu izjave investitora.
Njoj se stavlja na teret da je 25. februara 2016. godine sačinila dva pojedinačna popisna lista u kojima je evidentirala navodne nezakonite izgrađene objekte na lokaciji u ulici Pantelejskoj br 52b, iako objekti u tom trenutku nisu ni postojali na licu mesta. Popisne liste je sačinila bez izlaska na lice mesta, na zahtev drugoosumnjičenog, saopšteno je iz kancelarije portparola Osnovnoj javnog tužilaštva u NIšu, prenosi Blic.
Objekti u vreme sačinjavanja popisnih lista nisu ni postojali, niti su bili započeti, što je konstatovano kontrolom građevinske inspekcije početkom juna 2016. godine, koju su obavili drugi inspektori iz Uprave za imovinu i inspekcijske poslove Grada Niša, utvrdivši tada da su objekti u fazi izgradnje bez građevinske dozvole pa je doneto rešenje o zatvaranju gradilišta a protiv investitora je početkom juna i podneta krivična prijava zbog krivičnog dela građenja bez građevinske dozvole, szanaje Blic.
Drugo osumnjičenom D.N. (36) iz Vranja stalja se na teret da je navedeno krivično delo izvršio tako što je podstrekao osumnjičenu da sačini popisne liste sa neistinitom sadržinom i prilikom podnošenja zahteva potpisao vlasnika parcele. Inače, na navedenoj adresi nalaze se poslovni objekti u kojima se obavlja tehnički pregled i registracija vozila, kao i auto perionica.

U Policijskoj upravi Niš su Niškim Vestima kazali da će ubrzo stići i njihovo zvanično saopštenje povodom ovog slučaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com