Hronika

Uhapšen napadač na aktivistkinju Vuka Jeremića

Niška policija uhapsila je S.C. (34) iz Niša, za kog se sumnja da je napao i povredio aktivistikinju presdedničkog kandidata Vuka Jeremića.


Devetnaestogodišnja aktivstikinja napadnuta je oko 13 sati u centru Niša, dok je delila propagandni materijal. Kako navode u štabu Vuka Jeremića u Nišu, sredovečni Nišlija joj je prišao, odgurno, raskrvario arkadu i polomio telefon.

Apsolutno osuđujemo ovakav način političke borbe, i smatramo da je krajnje neprimereno da zbog različitih političkih mišljenja dolazi do bilo kakvog vida agresije.”, kaže za Niške vesti član štaba Vuka Jeremića, Vladimir Petrović.

Vladimir Petrović

On kaže da se u štabu ne boje da će ponovo doći do ovakvih napada.

Straha nema, ali se gnušamo toga da je neko u stanju da udari devetnaestogodišnjui devojku“, dodaje Petrović.

Povodom napada saopštenjem se oglasio i Jeremićev izborni štab.

Oni navode da “tim Vuka Jeremića najoštrije osuđuje svaki vid fizičkog obračuna, posebno u političke svrhe, a naročito nasilje prema ženama i mladima.” i dodaju da se “Napad u Nišu dogodio se samo dan nakon što smo ministra policije pismom obavestili o svim napadima na aktiviste tima Vuka Jeremića od početka kampanje.

Uhapšenom S.C. je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilničkog ponašanja, nakon čega će biti priveden na saslušanje a zatim će se tužilaštvo izjasniti da li će tražiti određivanje pritvora. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com