Hronika

Ugašen veliki požar kod Ostrovice

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Niš i šumari “Srbijašuma” uspeli su juče da ugase veliki požar u ataru sela Ostrovica i Ravni Do.

Prema rečima komanandanta te brigade Srdjana Nikolića požar je zahvatio 50 hektara zemljišta, uglavnom trave i niskog rastinja, ali i lišća u bukovoj šumi.

“Na tom terenu bilo je pet vatrogasnih vozila sa 14 vatrogasaca, a vatru smo gasili od popodneva do ponoći. Uspeli smo da sprečimo da se požar ne proširi na borovu šumu u tom kraju”, rekao je Nikolić.

On je rekao da je na području nišavskog okruga minulog vikenda bilo čak 40 požara na otvorenom, ali srećom u njima niko nije povredjen, a vatrom su uglavnom bile zahvaćene livade, nisko rastinje i jednim delom retka bukova šuma.

Nikolić je dodao da je februara do sada bilo svega par dana kada na području grada Niša i šest okolnih opština nije bilo požara na otvorenom, i to su bili dani kada je padala kiša.

“Naši apeli da se vatra ne pali na otvorenom i da se ne spaljuju strnjiku i suvu travu, nisu urodili plodom. Puno je ljudi koji i dalje to rade, najviše vikendom, ali i radnim danima. Svakoga dana imamo intervencije zbog požara na otvorenom”, izjavio je Nikolić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com