Društvo

„Udruženju invalida rada“ specijalno vozilo od Japana

Na inicijativu i predlog Miloša Stojkovića iz „Udruženja invalida rada“ Grad Niš je konkurisao za POPOS donacije od strane Ambasade Japana, a danas je i novi ambasador te zemlje svečano uručio ključeve specijalnog vozila predsedniku Udruženja. Vlada Japana je za ovo vozilo izdvojila 28.000 evra, a iz Udruženja poručuju da će ga nesebično deliti i sa drugim udruženjima. Ovo Udruženje koje postoji 70 godina ima  preko 5.000 članova.

 

„Nabavkom ovog preko potrebnog vozila za obavljanje različitih aktivnosti će pružiti pomoć, ne samo svojim članovima, već i svim građanima Niša, kojima će ova usluga biti preko potrebno i ujedno umanjiti njihovu socijalnu isključenost“, rekao je Miloš Stojković i dodao da je cilj njihovog udruženja da osobama sa invaliditetom, naročito u ruralnom području, obezbede bolji i adekvatniji ukupni društveni položaj.

Ambasador Japana Akira Imamura je zahvalio Milošu Stojkoviću na posvećenom radu i dodao da je to vrlo popularno prezime u Japanu, aludirajući na još jednog Nišliju Dragana Stojkovića Piksija, koji je ostavio dubok trag u Zemlji izlazećeg sunca.

„Velika nam je čast što smo mogli da podržimo projekat koji će podržati invalide rada, sa različitim vrstama invaliditeta i da će ovo vozilo podići kvalitet njihovog života. Pružanje adekvatnih socijalnih usluga je od suštinske važnosti za dostojanstven život. Ovo je posebno važno za ljude koji imaju određene invaliditete“, poručio je ambasador Japana.

On je dodao se važnost ovog vozila ogleda u tome što će omogućiti osobama sa invaliditetom da posećuju i kulturna dešavanja i da se socijalizuju, što je veoma bitan faktor za dostojanstven život.

Ovo je četvrta donacija Japana Nišlijima. Gradonačelnica Niša je istakla da je Grad Niš spreman da aplicira kod Ambasade Japana sa različitim projektima u oblasti obrazovanja, kulture i zdravstva.

Miomir Đorđević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, je istakao da u Nišu postoji 14 udruženja osoba sa invaliditetom, koje finansira Ministarstvo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com