Društvo

Udruženje „Sokak“ predlaže da niški stadion ponese ime „Dragan Stojković Piksi“. Najbolji niški fudbaler nije mogao da zaustavi suze u rodnom gradu

Niški stadion „Čair“ uskoro bi mogao da ponese ime Dragana Stojkovića Piksija, sada selektora Srbije, koji je svoju fudbalsku karijeru započeo upravo na tom stadionu u svom rodnom gradu. Ovu inicijativu saopštio je danas predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković, a taj gest ostavio je bez teksta slavnog sportistu.

 

„Veću sportsku legendu u Nišu od tebe nemamo. Palilula želi na ovakav način da ti se oduži“, rekao je Vučković, a nakon toga je bivši reprezentativac, a sadašnji selektor zaplakao.

Predsednik opštine Palilula je rekao da je na ovaj način započelo obeležavanje slave Grada Niša „Sveti car Konstantin i carica Jelena“ i tradicionalno „Palilulsko veče“.

Dodaje da ukoliko iz nekih razloga nije moguće da se ime stadiona preimenije, predložiće da tribine ponesu ime po Nišlijama koje su prve fudbalske korake napravile upravo u Nišu.

„Jedna tribina bi trebalo da dobije ime po Dejanu Petkoviću – Rambu, druga po Draganu Panteliću, treća po Miodragu Kneževiću. Predložićemo da jedan trg ponese ime Ivka Glišića“, kazao je Vučković.

Predsednik opštine Palilula je kazao da će se potruditi oko sređivanja sportskih terene u svim selima, ali i da će pokrenuti još jednu inicijativu, da se formira opštinska liga koja bi takođe nosila ime Dragana Stojkovića Piksija.

“Uvek se osećam jako emotivno kada dođem u svoj grad, u grad u kom sam rođen. To je poseban osećaj koji ne može da se opiše, tako je i danas. Emocije su me malo jače pogodile posle izlaganja po pitanju jednog parčeta zemlje, koji meni mnogo znači, taj Čair, taj magični stadion za mene, koji me je napravio čovekom i koji me je puno naučio. To nikada ne mogu da zaboravim“, rekao je Dragan Stojković.

“Ovo je grad koji je za mene najlepši na svetu. To će i ostati“, dodao je Piksi.

Dragan Stojković Piksi, fudbalski selektor Srbije

Piksi je upravo na niškom stadionu napravio prve fudbalske korake. Na treninge je dolazio pešaka, i kaže da mu ništa nije bilo teško.

“Bio sam mlad, ali znam da sam dao svoj poslednji atom snage za ovaj grad i tim. Treneri su mi govorili da stanem, a meni nije bilo jasno zašto. Bio sam klinac koji je dolazio peške od kuće do Čaira, danas se srećom vreme promenilo i na nama je da deci omogućimo što bolje uslove za rad, da ne bude kao što je bilo nekada“, rekao je Piksi novinarima.

Dragan Stojković Piksi poklonio je Vučkoviću dres sa njegovim imenom, i brojem 10 koji je i on nosio dok je igrao na terenu. Nije ni Piski ostao praznih ruku u Nišu, dobio je simbolične poklone koji će ga pocećati na svoj grad. Stojković je potpisao šalove i dresove, koji će se naći na humanitarnoj licitaciji na manifestaciji Palilulsko veče.

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi i kompanija Bambi danas su u Nišu dopremili i značajnu donaciju od 3 tone plazma keksa, koja će biti podeljena, javnoj predškolskoj ustanovi Pčelica, Zavodu za vaspitanje omladine i Domu za decu i omladinu Duško Radović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Nažalost, siromašni smo ovakvih priča. I bićemo, dogod se ne odvažimo i pitamo glasno, bez snishodljivosti, dokle će grad Niš, po izdvajanjima za sport /republičkim/ biti na dnu. A, Vama g-dine Vučkoviću, želim da se u „dresu političkom – desetkom“ ostvarite na najbolji način.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com