Društvo

Udruženje “Niška varoš” za sada bez pet miliona dinara iz budžeta grada

Veće grada Niša danas nije usvojilo program poslovanja Poslovnog udruženja “Niška varoš” prema kojem je to udruženje privatnih poslodavaca iz najužeg gradskog jezgra trebalo da dobije pet miliona dinara iz gradskog budžeta.

Program poslovanja “Niške varoši” skinut je sa dnevnog reda sednice Gradskog veća na predlog zamenika gradonačelnika Miloša Bandjura koji je istakao da je nelogično da grad iz godine u godinu izdvaja sve veća “čisto budžetska sredstva” i daje ih u ruke privatnom poslovnom udruženju.

On je kazao da je grad godinama izdvajao do pola miliona dinara za udruženje “Niška varoš”, ali je prošle godine gradska Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj za udruženje opredelila dva miliona dinara.

“Prvobitna ideja je bila da privatni poslodavci izdvajaju koji dinar više za komunalno uredjenje i da posredstvom udruženja ‘Niška varoš’, a uz saglasnost grada, rade na komunalnoj infrastrukturi kako bi privukli turiste i korisnike usluga”, rekao je Bandjur.

On je kazao da se tokom godina “izvitoperio” cilj formiranja udruženja.

“Programom rada za ovu godinu predvidja se plaćanje trećeg lica za čišćenje snega. Njihovo je pravo da plate nekoga ukoliko neće da čiste sneg ispred svojih lokala, ali ne mogu da plaćaju budžetskim parama”, rekao je Bandjur.

Prema njegovim rečima, programom rada se takodje predvidja angažovanje marketinških agencija za promociju udruženja.

“Razumem da se promoviše turizam i ta zona grada, ali da neko promoviše udruženje to ne razumem”, rekao je Bandjur.

On je kazao da program poslovanja udruženja “Niška varoš” za 2018. ne sadrži podatak koliko bi bilo učešće privatnih poslodavaca u radu udruženja.

“Uporno pitam koliki iznos na godišnjem nivou izdvajaju poslodavci za uredjenje tog najužeg dela grada, ali to niko ne ume da mi odgovori. Tvrdim da ne daju zbirno više od 100.000 do 120.000 dinara”, kazao je Bandjur.

Prema njegovim rečima, udruženje “Niška varoš” je samo predložilo izdvajanje od pet miliona dinara iz budžeta grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com