Obrazovanje

Učenici sa profesorom istorije snimili spot povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Učenici OŠ “Bubanjski heroji” iz Niša u čast Dana jedinstva, slobode i nacionalne zastave snimili su su spot sa kadrovima u Komandi Kopnene vojske i u spomen parku Bubanj. Spot će biti prikazan svim učenicima ove škole, prenosi Đorđe Bojanić, profesor istorije.

Prevod spota na ruskom jeziku nastao je kako bi se kroz međunarodni projekat prikazao u školi broj 11 iz grada Šuja u Ruskoj Federaciji .Tako će ruski učenici imati priliku da se upopznaju sa srpskim praznikom i zastavom.

                         

Ambijentalna nastava urađena je u korelaciji predmeta istorije, veronauke, srpskog jezika, geografije, muzičke, likovne i fizičke kulture i profesori ovih predmeta iz OŠ “Bubanjski heroji” učestvovali su u ovom projektu.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave je državni praznik koji se obeležava 15. septembra, a ovaj datum je simbolično ustanovljen na  dan Proboja Solunskog fronta i praznuje se od 2020. godine.

“Naš cilj ove aktivnost i video spota je pre svega osnaživanje jedinstva između srpskog naroda u Srbiji, ali i jačanje kulta nacionalne zastave i da motivišemo sve naše učenike, roditelje i građane gde god oni živeli. Volimo i poštujmo našu zastavu i ne dozvolimo da nas ikad više podele i razjedine, jer jedan smo narod. Vrlo pozitivno, i hvala Bogu da je došlo vreme nacionalnog preporoda, da je Država Srbija pokrenula kampanju povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave kojima se narod poziva da 15. septembra, povodom praznika, istakne Srpske zastave na prozore i pozdravi zastavu ” , kaže Đorđe Bojanić .

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com