# IstaknuteDruštvo

Učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović iz Čokota pobednici akcije „Stop! Svi na sport“

Sportski savez, pripadnici Policijske uprave i Školska uprava već deseti put organizuju akciju "Stop! Svi na sport", jedna od ovih akcija bila je promotivna sve ostale takmičarske.

Ova jesenja akcija održana je u Parku „Čair“ kod Dečijeg centra a u znanju i spretnosti takmičili su se učenici trećeg razreda 38 niških osnovnih škola.

Trećelasirana ekipa je ekipa osnovne škole „Sveti Sava“, drugi po uspešnosti su danas bili đaci osnovne škole „Ćele kula“ a najuspešniji učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović iz Čokota. Petočlana ekipa ove škole odvezla je kući bicikle, kao prvu nagradu ovog takmičenja. Drugoplasirani i trećeplasirani su osvojili lopte a svi medalje i pehare.

Đaci su imali zadatak da prođu ukupno devet poligona različite težine, možda najkomplikovaniji im je bio poligon – Streličarstvo, bili su tu još poligoni spretnosti, memorije, slagalica, atletika, tekvondo… Redovno u ovim akcijama učestvuju Atletski klub „Železničar“ i Tekvondo klub „Asteriks“ koji su današnjim učesnicima i navijačima obezbedili besplatne članarine za prvi mesec treniranja u njihovim klubovima.

Deca su se i odlično zabavila jer su imali priliku da uđu u automobile pripadnika policije i žandarmerije. Nekoliko ekipa je došlo i sa navijačima koji su nosili transparente pa je park postao bravo sportsko borilište.

„Cilj akcije je da se istakne važnost bavljenja sporta, ali i da kod mališana usadi fer-plej i zdrav način života“, kazala je Mirjana Ristić, major policije i oficir Odeljenja za prevenciju i rad policije u zajednici niške PU.

„Cilj ove tradicionalne manifestacije je da se deca usmere ka sportu i zdravom načinu životu, što je danas, kako on kaže, veliki izazov“, gradski većnik za sport Milan Milanov.

„Masovnost je sve izraženije u našoj akciji „Stop! Svi na sport”. Drago nam je zbog toga, jer sve igrice koje igramo su u stvari igrice koje spremaju decu za učešće u bilo kojim sportovima. Naš cilj je da tekvondo, atletiku, sa Policijskom upravom kroz igricu snalaženja, deci preporučimo kojim sportom i da se bave“, kazao je Zvonimir Stanković, predsednik Sportskog saveza.

Sledeća akcija „Stop! Svi na sport“ već je zakazana za proleće naredne godine, jer se godišnje održvaju dve na početku i kraju školske godine.

Foto: Niške Vesti/ Vodeničarski

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com