Kultura

U VELIKOJ SALI NKC: Nebojša Dugalić u monodrami “Ispovest Dmitrija Karamazova”

U velikoj sali Niškog kulturnog centra u ponedljak 31. maja publika u ovom gradu moći će da pogleda autorski projekat Nebojše Dugalića, monodramu “Ispovest Dmitrija Karamazova”. Početak predstave je u 20 sati, a cena ulaznice 500 dinara.

Ispovest Dmitrija Karamazova predstavlja monodramsku adaptaciju dela romana F.M Dostojevskog u kome Dmitrij Karamazov, neposredno pred svoj sunovrat, odlučuje da svoj očaj kaže bratu Aljoši, njegovom „angelu na zemlji“, i da ga, iz bezizlaza zamoli za nemoguće – da od oca ište pomoć u novcu.

“To je situacioni okvir događaja u kome se ispreda priča o mrtvom čvoru njihovih sudbina u koji su se nerazmrsivo zapleli i Dmitrij i otac i Ivan i Katarina Ivanovna i Grušenjka i svi oko njih, a Dmitrij Karamazov je onaj iz koga se ta nerazmrsivost izvija u vapaj da se razreši nerazrešivo”, navedeno je u opisu predstave.

NEBOJŠA DUGALIĆ (1970) je prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu. Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Vlade Jeftovića.

Ostvario uloge u JDP -u, Ateljeu 212, Bitef teatru, Kruševčkom pozorištu. Redovni je profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Višestruko je nagrađivan za svoj rad – dve nagrade Zlatni vitez na međunarodnom festivalu u Moskvi 2004. godie za ulogu MIškina u Idiotu F.M. Dostojevskog i 2006. godine za ulogu u predstavi Zlatno runo, godišnja nagrada Narodnog pozorišta za ulogu Čezarea u Maski Miloša Crnjanskog, i niz drugih nagrada.
Bavi se i režijom i za to je nagrađivan u zemlji i svetu.

Predstava ISPOVEST DMITRIJA KARAMAZOVA dobila je nagradu Srebrni vitez u Moskvi.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com