Društvo

U toku obuka vojnih službenih pasa za specijalna dejstva

U Centru za obuku pasa u Nišu u toku je obuka vodiča i službenih pasa za antiterorističke i protivdiverzantske akcije u specijalnim i jedinicama vojne policije Vojske Srbije.

Obuku pohađaju profesionalni vojnici, vodiči pasa koji u Centru stiču znanja i veštine neophodne za upotrebu pasa u specijalnim operacijama Vojske Srbije i pružanje prve pomoći u slučaju bolesti ili povrede psa u toku realizacije zadatka.

„Uporedo sa obukom vodiča vrši se i obučavanje pasa, koji su uzgojeni u Centru i posebno odabrani za ovu namenu i koji će nakon uspešno završene obuke biti upućeni u jedinice Vojske Srbije“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da osposobljavanje za ove dužnosti traje više meseci.

„U skladu sa zadacima za koje su psi namenjeni, za to vreme se realizuje opšta obuka i uvežbavanje specifičnih aktivnosti, kao što su napad, odbrana, savladavanje prirodnih i veštačkih prepreka, upadi u objekte i motorna vozila i neutralisanje protivnika“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com