Servisne

U subotu hladno, vetrovito sa mogućim snegom na planinama

U Srbiji će u subotu biti oblačno i hladno uz umeren do jak severozapadni vetar koji će povremeno s olujnim udarima što će u brdsko-planinskim predelima usloviti stvaranje snežnih nanosa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U nižim predelima padaće kiša, a u brdsko-planinskim sneg. Više padavine očekuje se ujutru i pre podne u Braničevskom okrugu, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji. Na planinama istočne i jugoistočne Srbije očekuje se od 10 do 20 cm snega. Krajem dana i tokom noći padavine će prestati, a vetar oslabiti.

Biometeorološka prognoza za subotu, 18. novembar: Vremenski uslovi mogu izazvati tegobe kod većine hronično obolelih osoba. Naročito se preporučuje astmatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima da poštuju savete lekara. Kod meteoropata su mogući glavobolјa, reumatski bolovi i promenlјivo raspoloženje.

U Srbiji će u nedelju i ponedeljak ujutru ponegde slab prizemni mraz, u nedelju hladno, dok će dnevna temperatura sledeće sedmice biti u porastu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com