Virus KoronaZdravlje

U studentskim domovima nema korone

Među studentima koji se sada nalaze u Studentskom domu u Nišu nema zaraženih koronom, saznajemo od dr Radomira Pešića, direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata.

On dodaje da dve ekipe Zavoda preventivno u studentskom domu svakodnevno vrše trijažu studenata, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa covid 19. Podsećanja radi, početkom meseca virus je bio potvrđen kod dvoje studenata iz doma i oni su bili izolovani u poseban deo.

“Posle ta dva slučaja nismo više u domovima imali student pozitivne na covid 19, a pomenuti student su sada negativni”, kaže Pešić. “Kada se radi o njihovim kontaktima, niko od njih nije imao simptome i nije zaražen. Naša dva tima su u domu i vrše svakodnevnu trijažu.Ako neko ima simptome ili je bio u kontaktu sa nekim mi odlzimo na lice mesta. Razgovaramo sa tim osobama. Ukoliko neko prijavi da mu nije dobro postupamo pos vim protokolima koje su propisani”, ističe Pešić.

Kada se radi o takozvanim eksternim studentima koji žive u Nišu ili stanuju kod privatnih lica bilo je sedam potvrđenih slučajeva.

“Dobar deo njih je izašao iz izolacije i potvrđeno je das u negativni”, kazao je Pešić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com