Sport

U Radničkom spremni za 54. “El klasiko”

Fudbaleri Radničkog u subotu od 20 časova dočekuju Napredak, u sklopu šestog kola Superlige Srbije. Izabranici Nenada Lalatovića svakodnevno treniraju i spremni su za 54. po redu srpski “El klasiko”.

Niški tim nakon pet odigranih kola ima 12 bodova na svom kontu i nalazi se na deobi prve pozicije na tabeli sa Crvenom zvezdom, koja ima meč manje.

Radnički će niz uspešnih rezultata pokušati da nastavi i u šestom kolu, u kojem na Čair stiže uvek neugodni kruševački Napredak.

Šef stručnog štaba niškog kluba Nenad Lalatović je na redovnoj konferenciji za novinare istakao da je optimista pred ovaj duel.

“Od kada je počelo prvenstvo, dolazi nam najozbiljniji protivnik. Ekipa koju respektujem, koju sam trenirao. Jako organizovan klub. Tim koji, siguran sam i ubeđen u to, zaslužuje da bude među četiri, pet prvih na tabeli. Ali, kao što uvek ponavljam, mene ime protivnika ne zanima. Mi u Nišu uvek idemo na pobedu. Tako će biti i ovog puta, iako moramo da budemo jako obazrivi, jer Napredak ima opasne krilne igrače, ofanzivne bekove, iskusan vezni red, ubojitog napadača. Ali, jak tim ima i Radnički. Nikoga se ne plašimo, pokazali smo i protiv Spartaka ko smo i šta smo. Tačno je da nam je tada baš sve polazilo za nogom, nadam se da će tako biti i sada i da ćemo uspeti da ostanemo na trenutnoj pozicji. Ta deoba prvog mesta nas ne opterećuje, ne zaluđujemo se da možemo da budemo prvaci. Svesni smo koliko je to teško, ali želimo da potvrdimo da smo među prve tri ekipe u zemlji i da ponovo izađemo u Evropu” rekao je Nenad Lalatović, a onda se dotakao kadrovske situacije i novajlija u ekipi Uroša Damnjanovića i Marka Mitrovića.

Istakao je da su u trenažnom procesu i da može da računa na njih, ali nezgodno je to što nisu prošli pripreme sa ostatkom ekipe. Najrealnije je da će njih dvojica u punom takmičarskom ritmu biti sredinom septembra, kada se završi pauza zbog obaveza reprezentacije.

“Siniša Babić dobro trenira i uskoro će moći da odgovori svim zadacima i on će biti veliko pojačanje za nas. Lazar Ranđelović i Riota Noma imaju lakše povrede i videćemo hoće li biti u postavi protiv Napretka” kazao je Lalatović.

Karte za ovaj susret prodavaće se na dan utakmice po standardnim cenama: 150 dinara za južnu tribinu, 300 dinara za istočnu i zapadnu, dok je za mesto u loži potrebno izdvojiti 1.500 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com