Društvo

U ponedeljak se otvaraju sve zelene pijace, u utorak i robne

Četiri pijace u Nišu funkcionišu treći dan nakon pauze od gotovo mesec dana. Na posebna pravila i poštovanje propisanih mera navikavaju se i prodavci i kupci. U ponedeljak počinju da rade sve zelene pijace u gradu, a u utorak se otvaraju i robne pijace.

Od danas rade i cvećari na Tvrđavi i na Bulevaru, kažu za Niške Vesti iz JKP „Tržnica“. Mere se poštuju na svim pijacama, a dezinfekcija je svakodnevna. Tezge na pijacama obložene su najlonom kako kupci ne bi dodirivali voće i povrće. Prodavci su obavezni da nose maske i rukavice. Preporuka je da i kupci nose zaštitu. Smer kretanja, kao i broj kupaca na pijacama se kontroliše.

U ponedeljak počinje da radi i Tvrđavska pijaca, kao i sve zelene pijace u gradu. Tehničke poteškoće se otklanjaju i ne bi trebalo da bude problema.

„Izbušili smo ivice tezgi, postavili cevi i obmotali najlonom sve tezge. Već tri dana majstori rade i do ponedeljka će sve biti spremno“, kaže za Niške Vesti Goran Đorđević, direktor JKP „Tržnica“.

Ovako trenutno izgleda tvrđavska pijaca koja, kao i ostale poljoprivredne-zelene pijace, počinje da radi uz sve mere opreza zbog koronavirusa.

Od utorka će biti otvorene i robne pijace, kažu u „Tržnici“ uz napomenu da tezge na tim pijacama neće biti obložene najlonom. Kako kažu, od utorka će raditi svih 14 pijaca u Nišu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close