Ekonomija

U Nišu uskoro počinje izgradnja 188 stanova za vojnike i policajce

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je da bi izgradnja 188 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu trebalo da krene u naredna dva meseca.

“Grad Niš završio je sve pripremne radnje neophodne za početak gradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a za tu namenu odredjeno je zemljište u naselju Stevan Sindjelić. Niš i Vranje su prvi gradovi gde su obezbedjeni uslovi da počne izgradnja stanova”, izjavio je Bulatović.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković podsetio je da je Skupština grada Niša na poslednjem zasedanju donela odluku o oslobadjanju države plaćanja gradskom budžetu doprinosa za uredjenje gradskog gradjevinskog zemljišta. Prema njegovim rečima radi se o iznosu od oko 25 miliona dinara.

“Zemljište na kome će se stanovi graditi je državno vlasništvo, a grad će sopstvenim sredstvima, u okviru programa izgradnje, završiti njegovo komunalno opremanje. Deo komunalne infrastrukture na tom prostoru već je izgradjen, nedostaje još jedan manji deo”, istakao je Zdravković.

On je rekao da se radi na imovinskoj pripremi zemljišta na kome će se u okviru druge faze u Nišu graditi još 2.000 stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a lokacija će biti naknadno saopštena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com