Ekonomija

U Nišu toranj i rezervni centar kontrole letenja

U naredne dve godine u Nišu izgraditi toranj i centar koji će omogućiti da Niš postane rezervna varijanta Kontrole letenja u Beogradu kako bi u potpunosti, ako bude potrebno, mogao da preuzme njenu ulogu i obaveze, rekao je za Betu, Radojica Ročanin, direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA).

„To će biti rezervna varijanta kontrola leta u Beogradu, jer Niš može da preuzme potpunu kontrolu. Niški aerodrom otvara sve više novih linija, među kojima i kargo linije, tako da će „Konstantin Veliki“ biti jedan od ozbiljnih aerodroma. Mora da se uradi još malo tehnike, prilazna svetla, kao i terminal, tako da ćemo dobiti jedan moderni aerodrom sa navigacionom opremom“, rekao je Rovčanin.

Rovčanin je podsetio da se aerodrom “Konstantin Veliki“ razvija i da je krajem novembra zabeležio i 100.000. putnika.

On je dodao da je  do kraja novembra iznad Srbije i Crne Gore zabeleženo 571.659 preleta, što je za tri odsto više nego prošle godine.

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore ili SMATSA kontroliše vazdušni prostor nad Srbijom, Crnom Gorom, južnim Jadranom kao i 55 odsto gornjeg vazdušnog prostora u BiH. Po sigurnosnim kriterijumima u 2015. godini ocenjena je kao najbolja kontrola letenja u Evropi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com