Zdravlje

U Nišu svečano otvoren savremeni Klinički centar

Novi Klinički centar u Nišu je zapravo prvi i jedini ikada do sada u Srbiji koji smo kompletno uspeli da završimo i time je izlečena kolektivna boljka odustajanja, poručio je juče u Nišu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je podsetio da nikada nije završen ni čuveni beogradski Klinički centar Srbije, iako se već priprema izgradnja novog.

“Kada pogledam ovu zgradu znam da Srbija neće odustati. Obećavam vam da ćemo završiti i taj u Beogradu, i onaj u Kragujevcu, i u Novom Sadu. I svaki novi zadatak ćemo završiti – i bolnicu i fabriku i put – završićemo! Ne da biste nas vi hvalili ili zbog izbora, nego zato što je to naša obaveza i posao”, rekao je Vučić na otvaranju.

Predsednik je rekao da je Klinički centar u Nišu, koji će pacijente početi da prima idućeg ponedeljka, opremljen najsavremenijom tehnikom i aparatima najboljih firmi iz Nemačke i Amerike.

Takođe je najavio da će na proleće početi izgradnja novih centara u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Prema najavama direktora KC Niš Zorana Radovanovića, prvi pacijenti biće primljeni u narednih desetak dana, a prve operacije biće obaljene već pre Nove 2018. godine.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će otvaranjem tog centra biti ukinute mnoge liste čekanja.

Nišlije: Zaslužujemo da se lečimo kao gospoda

„Niš zaslužuje ovakvo jedno velelepno zdanje, treći grad po veličini u Srbiji, preduge liste čekanja, pa muka nam je više od toga, zaslužujemo da se lečimo kako dolikuje gospodskom narodu“, poručila je građanka Nataša Trajković.

Niš jedini Klinički centar u Srbiji koji će imati heliodrom
Direktorat za civilno vazduhoplovstvo donelo je odluku da u novom niškom Kliničkom centru izgradi najmoderniji heliodrom, za čiju je izgradnju namenio 15 miliona dinara.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar zahvalio je svima koji su, kako kaže, „prepoznali koliko je važno da Niš, pre svega zbog Koridora koji prolazi u blizini, ali i zbog bržeg, boljeg i efikasnijeg zbrinjavanja povređenih i bolesnih, dobije heliodrom”.

Donacije za izgradnju heliodroma ministru Lončaru je uručila direktorka Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije Mirjana Čizmarov, koja je tom prilikom istakla da će on omogućiti vrlo efikasno medicinsko zbrinjavanje povređenih u raznim nesrećama.

Otvaranju novog Kliničkog centar u Nišu, impozantne građevine na oko 50 000 kvadrata, sa 630 postelja, 17 operacionih sala, 11 rendgena, novom magnetnom rezonancom, za čiju revitalizaciju i gradnju je uloženo 35 miliona evra, a čija je vrednost zajedno sa opremom 50 miliona pored predsednika Srbije Aleksandar Vučić prisustvovali su i premijerka Ana Brnabić u prisustvu članova Vlade Srbije, predsednika RS Milorada Dodika, predsednika saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom Tomilsavom Nikolićem, i preko hiljadu građana Niša.

Kako izgleda novi Klinički centar pogledajte OVDE.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com