Društvo

U Niškoj Banji završen seminar folklora

Drugi po redu seminar folklora  namenjen rukovodiocima, koreografima i učiteljima folklora završen je prethodnog vikenda u Niškoj Banji. Organizator seminara bio je  Ansambl narodnih igara i pesama MOZAIK iz Niša.

Ljubitelji tradicije i folklora okupili su se iz cele Srbije, a bilo je polaznika i iz Crne Gore i Bugarske.

Prvog dana seminara polaznike je primio predsednik opštine Niška Banja, Dejan Jovanović, a nakon toga u naredna tri dana radilo se “vrlo vredno i naporno”, rekao je predsednik Mozaika, Marjan Zdravković i dodao:

Polaznici seminara su imali prilike da u toku ta tri radna dana, vide i nauče više o igrama iz Niša, beogradske Posavine i Jaseničkog kraja. Puno pozitivne energije na jednom mestu, u Niskoj Banji.”

ANIP MOZAIK  već drugu godinu za redom organizuje seminar folklora i kako kažu, ponosni su i na svoj rad  i organizaciju samog seminara.

“Mozaik je bogatiji za jos jednu veliku organizaciju. Kao Udruženje građana uspeli smo, da o svom trošku, organizujemo edukaciju za učitelje i koreografe u folkloru,“ zaključio je Marjan Zdravković, predsednik ANIP MOZAIK.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com