Region

U Leskovcu počinje 10. LEDAMUS

Na sceni Narodnog pozorišta u Leskovcu večeras od 20 sati počinje jubilarni 10. oo redu LEDAMUS – Leskovačke muzičke svečanosti, u organizaciji Muzičke škole „Stanislav Binički“.

Na koncertu kojim će Leskovački dani muzike biti otvoreni, nastupiće svetski poznati umetnici, violinista Roman Simović i pijanista Vladimir Milošević.

Tokom trajanja ove tradicionalne muzičke manifestacije, predviđeno je ukupno 11 koncerata klasične, duhovne i džez muzike, na više gradskih lokacija.

“U mesec dana kvaltetnog umetničkog programa, predstaviće se vrhunski solisti i ansambli iz Leskovca, Srbije i inostranstva. I ovoga puta nastupaće na različitim lokacijama, počev od pozorišta, preko hola Kulturnog centra do svečane sale Gradske kuće. Jedino će koncert duhovne muzike biti priređen u crkvi Odžakliji, kada će nastupiti tri hora – Crkveni hor “Branko” iz Niša, pod dirigentskom upravom Miroljuba Cvetkovića, Dečiji hor “Branko”, takođe iz Niša, sa dirigentom Sinišom Stamenkovićem, a gost koncerta biće gradski hor “Zvezdice” sa dirigentom Jelenom Cvetković Crvenica. To će biti program za uživanje”, izjavila je direktorka muzičke škole Biljana Miljković.

LEDAMUS traje do 21. juna kada će svečanim koncertom učenika Muzičke škole “Stanislav Binički” iz Leskovca, u sali Narodnog pozorišta biti obeležen Dan škole i Svetski dan muzike.

Program LEDAMUS-a
http://sbinicki.edu.rs/ledamus/ledamus-2018/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com