Društvo

U Kliničkom centru stalni posao dobilo 205 medicinara

Posao za stalno u Kliničkom centru Niš dobilo je danas 205 zdravstvenih radnika i to 116 lekara iz različitih oblasti medicine, tri farmaceuta i 86 medicinskih tehničara.
Ugovore o stalnom zaposlenju uručio im je v.d. direktora te ustanove Zoran Perišić i tom prilikom rekao da se radi o mladim ljudima koji su na početku epidemije korona virusa “prvi izašli da brane svoje sugradjane, roditelje i prijatelje”.


Perišić je kazao da će, kada se završi ova borba protiv korone, svi novoprimljeni zdravstveni radnici biti rasporedjeni na klinike i institute Kliničkog centra i dobiće neka nova zaduženja.
“Srbija brine za svoju decu i ovo je tek prva u nizu lepih vesti koju će imati naši heroji, oni koji su prvi izašli da brane svoje sugradjane od kovida. Pokušaćemo da sve koji su uključeni u ovu bobru protiv Kovida zaposlimo na neodredjeno vreme. Prilikom zapošljavanja za stalno onih koji rade na odredjeno vreme prioritet će biti dužina rada na odredjeno vreme”, izjavio je Perišić.
Prema njegovim rečima, od početka epidemije posao u Kliničkom centru dobilo je ukupno više od 450 medicinskih radnika.
“Uporedo sa ovim prijemom imali smo prijem najboljih diplomiranih studenata, bilo je i prijema po odlukama Ministarstva zdravlja, pre svega medicinskih tehničara. Primljeni su higijeničari i zaposleni koji se brinu o infektivnom otpadu”, izjavio je Perišić.
On je rekao da se za rad u kovid bolnici u Kruševcu, preko oglasa koji je raspisao Klinički centar Niš do sada prijavilo 140 lekara, 220 medicinskih sestara i pet farmaceuta.
Perišić je dodao da očekuje da broj prijavljenih bude veći od onog broja koji se traži i da će sve pripreme za otvaranje bolnice u Kruševcu biti završene do 20. decembra.
Vladana Nikolić, specijalista pedijatrije, tokom epidemije korona virusa zaposlena je u dečijoj kovid bolnici i danas je dobila ugovor za stalno.
“Nas desetoro, mojih devet kolega i ja smo se marta, kada je krenula epdiemija javili Klinici za dečije interne bolesti da pomognemo tamo, znamo smo da se otvara dečija kovid bolnica i da će trebati pomoć. Od aprila smo počeli da radimo i lečimo decu koja su obolela od kovida i kojoj je potrebno hospitalno lečenje. Tu su i naši profesori i lekari sa Klinike za dečije interne bolesti, koji nam pomažu savetima, jer smo mi tek počeli da radimo”, izjavila je Nikolić.
Ona je kazala da joj je najteže na poslu to što u bolnici imaju bebe stare sedam dana i momke od 17 godina, tako da je šarenolikost uzrasta i kliničkih slika dosta zahtevna.
“Naš zadatk je pre svega da odbranimo “zeleni deo” klinike jer u našoj Dečijoj klinici se leče onkološki pacijenti tako da bi za njih korona bila jako teška, možda čak i smrtonosna”, istakla je ona.
Nikolić je dodala da je zaista dugo čekala na posao za stalno.
“Od kako sam diplomirala na Medicinskom fakultetu prošlo je 14 godina, ali 12 godina sam radila nešto volonterski, nešto plaćeno. Radila sam volonterski u Hitnoj pomoći pet godina, nakon toga još četiri godine bila sam na zameni u Hitnoj, a potom sam volonterski završila specijalizaciju iz pedijatrije”, rekla je Nikolić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com