Hronika

U Durlanu opljačkana starica (93). Baka je imala samo 2.000 ušteđevine, lopov je i to odneo

Niška policija uhapsila je R. D. (54) iz Prokuplja zbog teške krađe jer je 30. marta pokrao Živku Petrović (93) u njenoj kući u niškom naselju Durlan.

Lopov je iskoristio to što je starica izašla iz kuće da unese u dvorište kantu sa smeće koje su ispraznili radnici JKP Medijana” i odneo joj kompletnu uštedjevinu od 2.000 dinara.

“Bilo je to oko 9 sati ujutro, iznenada se stvorio u dvorištu. Pitala sam ga: “ko si ti, ja te ne poznajem“. Oterala sam ga jer ne vidim dobro, nisam znala ko je. Ništa nije rekao, kao munja je prošao pored mene i otišao ka kapiji”, ispričala je Petrović.

Kazala je da uštedjevinu u kutijici uvek drži kod sebe u džepu, ali je prethodnih dana ostavila kuticiju ispod prekrivača na krevetu.

“Ušla sam u kuću i videla da je sve otvoreno. Prekrivač od kreveta je bio izvrnut, a tu sam čuvala svu svoju ušteđevinu u jednoj kutijici. Živim sama, ćerka mi je poginula, i taj novac čuvam kada mi dodju sin i zet da mi kupe hranu”, rekla je Petrović.

Ona je istakla da već 60 godina živi u Durlanu i da joj se nikada nije ništa slično dogodilo.

“Penzija mi je mala, ali za mene dovoljna, ali eto nekome je i to malo moje trebalo i odneo je”, kazala je Petrović.

Besrmani lopov uhapšen je zahvaljujući snimku nadzornih kamera sa kuće Živkinih prvih komšija koji su i alarmirali policiju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com